Kultura
NOVOST NA OVOGODIŠNJIM, 40. OSORSKIM GLAZBENIM VEČERIMA

Monika Leskovar na tri koncerta okuplja vrhunske svjetske gudače
Objavljeno 1. kolovoza, 2015.

OSOR - U nedjelju, 2. kolovoza stiže vrhunac ovogodišnjih Osorskih glazbenih večeri. Proslavljena hrvatska violončelistica, izvanserijska Monika Leskovar okupit će u Osoru glazbenike svog kalibra i srodnog senzibiliteta, umjetnike koje cijeni i s kojima voli muzicirati. Sjajne soliste među kojima su violinisti Boris Brovcin i Giovanni Guzzo, violist Saša Milošev, violončelist Giovanni Sollima i pijanist Giuseppe Andaloro povezat će u sastave od dua do seksteta i u tri vrhunska komorna koncerta za redom.

"Festival u festivalu" otvorit će 2. kolovoza duo Monika Leskovar i Giovanni Sollima. U utorak, 4. kolovoza na programu je Beethovenov Klavirski trio "Nadvojvoda", remek-djelo komorne glazbe, jedinstveni Schubertov Kvintet u C-duru i Gonars trio Berislava Šipuša, skladba koja je nastala na narudžbu Osorskih glazbenih večeri prije točno 25 godina i koju je Trio Orlando praizveo u Osoru. U četvrtak, 6. kolovoza na rasporedu je Gudački kvintet u D-duru, op. 40 br. 2, Elegija za gudački kvartet "Crisantemi" Giacoma Puccinija te Klavirski kvartet u Es-duru, op. 47 Roberta Schumanna, a hrvatska skladba obavezna na svakom osorskom koncertu bit će ovogodišnja festivalska narudžba, novo djelo Ivane Kiš naslovljeno "By Serious Immobilities".

"Monika Leskovar i prijatelji" novost je ovogodišnjih, 40. Osorskih glazbenih večeri, pokrenuta s namjerom da se kao tradicija održi i u nadolazećim godinama. (D.Kć.)

Možda ste propustili...

ZATVOREN 16. FESTIVAL KAZALIŠNIH AKADEMIJA DIONIZ

Priznanja Akademiji iz Novog Sada i Dori Hasanec

MUZEJ SUVREMENE UMJETNOSTI

Izložbe posvećene Kniferu i Vaništi

U SVIJETU BAJKI IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Djeca na otvorenju preuzela ključeve Grada

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

2

IZLOŽBA U GRADSKOM MUZEJU VUKOVAR

Tkanja i tapiserije te slike i crteži sakralne tematike

3

PLESNA RADIONICA

Ilijana Lončar na 19. TREPS-u