Regija
ULOŽILI GOTOVO POLA MILIJUNA KUNA

Spajanjem dvaju đakovačkih
klubova ušteđeno 400.000 kuna
Objavljeno 31. srpnja, 2015.

ĐAKOVO – Konferenciju za novinare jučer su na stadionu Đakovo, HNK Đakovo Croatia, održali čelnici tog kluba. O ulaganjima u infrastrukturu obaju stadiona, „Đakovo“ i „Croatia“ otkako su spojena dva nekadašnja gradska kluba, govorio je gradonačelnik Zoran Vinković, dok su o sportskim uspjesima i planovima govorili trener Antun Labak i sportski direktor Zoran Penava. Vinković je podsjetio kako je do spajanja klubova došlo 26. lipnja 2012. godine, čime je na godišnjoj razini ušteđeno gotovo 400 tisuća kuna.

- Ovo je jedna od investicija Grada Đakova i HNK Đakovo Croatia. Krajem prošle godine uređeno je krovište ovoga stadiona, a ove godine su riješene sjedalice na glavnoj tribini na stadionu Đakovo. Uređen je i stadion Croatia, i ondje je provedena obnova, obojene su prostorije, fasade, ograde, kako je to slučaj i ovdje. HNK Đakovo Croatia je standardni član 3. hrvatske lige, u dogledno vrijeme imat ćemo ambiciju ući u 2. ligu. Nakon spajanja u infrastrukturu obaju stadiona uloženo je gotovo pola milijuna kuna. Ove sezone cijena ulaznice na oba stadiona na utakmice će biti 10 kuna - rekao je Vinković zahvalivši sponzorima. Inače, vrijednost izmijenjenih sjedalica iznosi 135.000 kuna.Trener Kluba Antun Labak kazao je kako im je cilj stvoriti što bolje uvjete uoči nove natjecateljske sezone u koju ulaze spremni.

- Plan nam je što više afirmirati mlade igrače kojih je, nažalost, sve manje jer ta djeca više sjede kod kuće za računalima. Mi ćemo nastojati da uz dobru igru i afirmaciju tih mladih igrača vratimo publiku na stadione. Što se tiče plasmana za ovu sezonu, to je plasman između petog i sedmog mjesta, što bi bilo zadovoljavajuće - kazao je Labak. Sportski direktor Zoran Penava rekao je da se u omladinskoj školi Nogometnog kluba Đakovo Croatia radi s deset kategorija koje okupljaju ukupno 250 djece s kojima rade licencirani treneri.M. Muškić

Odgovor prozivanjima

Vinković je kazao kako je konferencija za novinare odgovor i svima onima kojima se, kako je rekao, trebaju baviti psihijatrijske ustanove. “To su ljudi koji imaju određene stranice na društvenim mrežama poput Facebooka, 'Đakovačke tragedije', tu su i predsjednici određenih tzv. političkih stranaka u gradu. Neka što prije odu liječniku opće prakse i zatraže uputnicu za psihijatriju”, poručio je Vinković.

Možda ste propustili...

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

POST FESTUM PARLAMENTARNIH IZBORA

Orahovački HDZ prvi je put pobijedio nakon 2007.

Najčitanije iz rubrike