Osijek
ODJEL ZA RAD S DJECOM I MLADIMA GRADSKE I SVEUČILIŠNE KNJIŽNICE

Djeca jedva dočekala ljeto da mogu uživati u beletristici
Objavljeno 1. kolovoza, 2015.
Ponuda takve literature na Odjelu je velika

Na Odjelu za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek (GISKO) zatekli smo veliku gužvu.

Suzana Biglbauer, koordinatorica rada s djecom i mladima u GISKO-u, kaže da su djeca jedva dočekala ljeto da mogu uživati u beletristici namijenjenoj njihovoj dobi.

Ponuda takve literature na Odjelu je velika, a naša je sugovornica izdvojila najzanimljivije naslove. Četiri miša na Divljem zapadu jedna je od knjiga serijala koje potpisuje autor Geronimo Stilton, čiji je glavni lik miš Geronimo. Djeci je zanimljiv i vizualni vodič pod nazivom Igraonica kockica Lego, a autor je Daniel Lipkowitz. Novo u ponudi je slikovnica o papi Franji pod nazivom Naš prijatelj Jorge: Priča o životu pape Franje, autorica je Jeanne Perego.

- Tražen je i fantastični serijal Magisterium, a ovaj put predlažemo knjigu Željezni ispit. Od knjiga za najmlađe izdvajamo: Pogreške se događaju, Hrvatska: veseli zemljopis, Brzi Teo i spora Naya, Origami za male ruke, Medalja za hrabrost, Zmajić Kokos i njegove pustolovine, Natko Veliki, Vuk koji je tražio ljubav, knjigu u stihovima Amo-tamo domaće autorice Ivane Guljašević, kao i slikovnicu Kad je Findus bio mali i izgubio se, švedskog pisca i ilustratora Svena Nordquista - kaže naša sugovornica.

Za one malo starije namijenili su Morski dnevnik Pauline P. hrvatske književnice Sanje Polak, Gregov dnevnik 4: Ljetna žega i Prdoprah doktora Proktora, koju potpisuje slavni Jo Nesbo. Srednjoškolcima naša sugovornica preporuča knjigu Izgubljena u ormaru Melite Rundek.

I to nije sve. Koordinatorica Suzana Biglbauer od obilja lijepih i zanimljivih knjiga izdvaja još knjigu Grozni Grga, prvi dio serijala o najdražem zločestom klincu spisateljice Francesce Simon, s prekrasnim ilustracijama Tonyja Rossa. Kao šećer za kraj ostavili smo slikovnicu Tajna, osječkog autorskog dvojca: Dubravka Pađen-Farkaš (tekst) i Dražen Jerabek (ilustracije).

Vesna LATINOVIĆ
Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

Najčitanije iz rubrike