TvObzor
PICKBOX

“CSI: Cyber” s oskarovkom Patricijom Arquette
Objavljeno 31. srpnja, 2015.
Već smo se uvjerili da CSI svojim gledateljima nudi samo najuzbudljivije krimi-priče u kojima publika uživa već punih 15 godina

Najnovija je serija iz CSI franšize “CSI: Cyber” koja je na Pickbox ekskluzivno stigla 25. srpnja, a bavi se vrlo aktualnom temom – kriminalom koji započinje na internetu, a završava u stvarnom životu. U “CSI: Cyberu”, dramskoj seriji inspiriranoj naprednim tehnološkim radom kiberpsihologinje Mary Aiken, glumi Oscarom, Emmyjem i Zlatnim globusom nagrađena glumica Patricia Arquette. Specijana agentica Avery Ryan (Arquette) pridružuje se FBI podružnici koja se bavi kiberkriminalom i ilegalnim aktivnostima koje se najprije odigravaju u glavama ljudi, potom u virtualnom svijetu, da bi naposljetku zaživjele u stvarnosti. Osim popularne Arquette, u CSI: Cyberu gledat ćemo i Jamesa Van Der Beeka kojeg smo imali prilike gledati u tinejdžerskoj seriji “Dawson's Creek”.

Najaktualnija CSI serija

Već smo se uvjerili da CSI svojim gledateljima nudi samo najuzbudljivije krimi-priče u kojima publika uživa već punih 15 godina. “CSI: Cyber” serija je koja se bavi aktualnim temama i zbog njezina brzog ritma i odlične glumačke ekipe poželjet ćete ju gledati još i još.

“CSI: Cyber” drugačija je od drugih policijskih dramskih serija jer se bavi kriminalom kojemu je teško ući u trag. Za razliku od detektiva koji istražuju mračne uličice, protagonisti ove serije suočeni su s mračnim dijelovima interneta gdje su kriminalci anonimni, a sve se može postići doslovno jednim klikom.

Glavna glumica Patricia Arquette odgovorila je da se “CSI: Cyber” jako razlikuje od drugih CSI serija jer je tu riječ o suvremenom kriminalu. “Ovo kriminalci rade, a mi kao javnost nismo ni svjesni što su sve sposobni. Mislim da je jezivo, uzbudljivo i zastrašujuće otkriti o čemu je riječ, a zanimljivo je i nešto naučiti”, rekla je Arquette.

Serija o kiber- kriminalu

Živimo u doba interneta i sve više i više ćemo biti suočeni s kriminalom koji svoje korijene ima upravo u virtualnom svijetu, gdje je stvari teže nadzirati i kontrolirati. Glumac James Van Der Beek koji glumi razvedenog FBI agenta i bivšeg vojnika smatra da serija nije mogla biti bolje tempirana. “Svaki dan čitamo kako je netko nešto hakirao ili probio neki sustav na internetu. Naučili smo kako otkriti iz kojeg je pištolja ispaljen metak, uzeti i identificirati otiske prstiju, rekonstruirati zločin i pronaći krivca s pomoću tradicionalnih forenzičnih tehnika, a sada primjenjujemo istu stručnost na kiberkriminal”, rekao je James. Miljenik žena James Van Der Beek i oskarovka Patricia Arquette savršen su glumački duo. Jasno se vidi njihova kemija na ekranu, a Patricia je o Jamesu imala samo riječi hvale. “Vrlo je zgodan, ima izgled zvijezde iz filmskih klasika. Uz njega se osjećate sigurno. On je dobra osoba. Stvorio je uvjerljiv lik i sve pozitivno vezano uz njega”, otkrila je Patricia.

Foto: PICKBOXPripremio: Nikola KUČAR
AUTORI SERIJALA

“CSI: Cyber” producirao je CBS u suradnji s Jerry Bruckheimer televizijom. Izvršni producenti serije su Carol Mendelsohn, Ann Donahue, Anthony Zuiker, Pam Veasey, Jerry Bruckheimer i Jonathan Littman. CBS Studios International distributer je serije u inozemstvu.

Možda ste propustili...

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

Najčitanije iz rubrike