TvObzor
KOLOVOZ NA HBO-U

Brojne premijere novih serija i filmova
Objavljeno 31. srpnja, 2015.
Umjesto detektivskih i krimi okršaja, od 17. kolovoza gledatelji mogu pratiti novu šestodijelnu seriju iz originalne HBO produkcije “Pokaži mi junaka ”

Home Box Office, vodeća premium televizijska mreža, gledateljima je i za kolovoz pripremila brojne premijere blockbustera, serije iz originalne HBO produkcije, nove sezone hit-serija, kao i premijerne dokumentarce.

Utemeljena na istoimenom bestseleru autorice Gayle Forman, drama “Ako ostanem“ u režiji R. J. Cutlera inspirativna je priča o životu, ljubavi, glazbi i nadi koja nas ne smije naspustiti ni u najtežim trenucima.

Za “Oscar”“ nominirana Queen Latifah igra legendarnu pjevačicu bluesa Bessie Smith u drami HBO Filmsa, “Bessie”, u režiji hvaljene Dee Reees. Film se fokusira na Smithinu transformaciju iz mlade pjevačice u usponu u „caricu bluesa“, jednu od najuspješnijih glazbenica 1920-ih i današnju ikonu.

Znanstvenofantastični hit “Godzilla”

“I Origins” priča je o dr. Ianu Greyu (Michael Pitt), molekularnom biologu koji proučava evoluciju oka. Posao mu zaokupi život nakon kratkog susreta s egzotičnom djevojkom (Astrid Bergès-Frisbey) koja mu umakne. Dok godinama poslije nastavlja svoje istraživanje s laboratorijskom partnericom Karen (Brit Marling), oni dođu do zapanjujućeg znanstvenog otkrića koje ima dalekosežne implikacije i zakomplicira njegova znanstvena i duhovna uvjerenja.

Thomas se budi u mračnom liftu. Pamćenje mu je izbrisano. Sjeća se jedino svog imena. Kada se vrata otvore, zaslijepi ga svjetlo i okruži grupa mladića – koji se, kao ni on, ne sjećaju tko su, ni zašto su tu. Film “Labirint: Nemogući bijeg” na HBO-u će biti premijerno prikazan 23. kolovoza u 20.05 sati.

Premijera znanstvenofantastičnog hita “Godzilla“, na HBO-u nas očekuje 30. kolovoza u 20.05 sati. Upečatljivu priču o najpoznatijem čudovištu na svijetu režirao je Gareth Edwards, a u glavnim ulogama su Aaron Taylor-Johnson, Ken Watanabe, Elizabeth Olsen, Juliette Binoche, Sally Hawkins, David Strathairn i fantastični Bryan Cranston.

Pokaži mi junaka

Druga sezona “Pravog detektiva” završava 9. kolovoza kada će na HBO-u biti emitirana posljednja, osma epizoda hvaljenog HBO serijala. Umjesto detektivskih i krimi okršaja, od 17. kolovoza gledatelji mogu pratiti novu šestodijelnu seriju iz originalne HBO produkcije “Pokaži mi junaka ”, čija je ekskluzivna premijera u Hrvatskoj zakazana u isto vrijeme kad i u SAD-u: u noći između nedjelje i ponedjeljka, u 2 sata prema lokalnom vremenu.

David Simon, autor HBO-ovih serija “Treme” i “Žica”, te redatelj “Fatalne nesreće“ Paul Gaggis predstavljaju šestodijelnu miniseriju prema istoimenoj publicističkoj knjizi Lise Belkin, “Pokaži mi junaka”, koja istražuje ideje doma, rase i zajednice kroz živote izabranih dužnosnika, birokrata, aktivista i običnih građana Yonkersa u New Yorku. U glavnim ulogama: Oscar Isaac, Catherine Keener, Alfred Molina, Winona Ryder i LaTanya Richardson Jackson.

U velebnoj meki bogatih i slavnih Ray Donovan obavlja prljave poslove za moćnike L. A.-a. U seriji Liev Schriber igra glavni lik čovjeka koji rješava probleme gradskih zvijezda, vrhunskih sportaša i poslovnih mogula. Nova, treća sezona hit-serije “Ray Donovan” na programu HBO-a s prikazivanjem kreće u petak, 7. kolovoza u 21.05 sati.

Direktno - priča o Walteru Bluntu

Do 24. koloza HBO nastavlja prikazivanje novih epizoda serijala iz originalne HBO produkcije – “Igrači” i “Na rubu”, koje se prikazuju u isto vrijeme kada i u SAD-u. A posljednjeg dana kolovoza, u 21.05 na HBO stiže nova serija - “Direktno” - priča o Walteru Bluntu (tumači ga Patrick Stewart), britanskom voditelju vijesti koji želi pokoriti svijet američke kabelske televizije.

Cinemax već prvog dana kolovoza gledateljima donosi novu, i ujedno posljednju, sezonu serije iz originalne Cinemax produkcije – “Protuudar“. U posljednjoj sezoni eksplozivne Cinemaxove drame pripadnici tajne protuterorističke jedinice Michael Stonebridge i Damian Scott suočeni su s globalnom prijetnjom nemilosrdne mreže međunarodnih terorista.

Pripremio: Nikola KUČAR
KLASICI DANAŠNJICE

Ciklus “Klasici današnjice” gledateljima na Cinemaxu, između ostalog, donosi još dva ostvarenja nominirana za Oscara – “Bez pakosti“, s Paulom Newmanom u glavnoj ulozi (donijela mu je nominaciju za Oscara) i revolucionarni rock-mjuzikl „Across the Universe“ u kojem glavne uloge tumače Evan Rachel Wood, Jim Sturgess, Joe Anderson i drugi.

I kanal HBO Comedy spreman je gledateljima olakšati vrući kolovoz. Uz filmove “22 Jump Street” , “Eddy, pobijedi!” ,”Pustolovine Plutona Nasha”, “Vražji Nicky”, pripremio je i film nominiran za dva Zlatna globusa – „Doušnik“, s oskarovcem Mattom Damonom u glavnoj ulozi.

PREMIJERNI DOKUMENTARCI

HBO u kolovozu nastavlja s novim dokumentarnim pričama pa ljubitelje ovog žanra već prvog četvrtka u mjesecu očekuje “Posvajanje: Natječaj za roditelje” . Češki dokumentarac redateljice Alice Nellis promatra nekoliko bračnih parova koji su – zbog različitih razloga – odlučili posvojiti djecu. Proučava velike promjene u odnosima promatranih parova nakon dolaska novih članova njihovih obitelji. “Njemačka putovnica” priča je o jednoj od najvećih trgovina ljudima u Europi nakon Drugog svjetskog rata: organiziranoj, sustavnoj prodaji cijele njemačke populacije Rumunjske natrag u Zapadnu Njemačku.

HBO Europe dokumentarac - “Toto i njegove sestre” aktualni je hit međunarodnih festivala, redatelja Alexandera Nanaua koji nas upoznaje s Totonelom (10) i s njegove dvije starije sestre, koji čekaju da im se majka vrati iz zatvora. Dok odrastaju, svako od njih uči kako preživjeti sam, nadajući se da će im obitelj ponovo biti ujedinjena kad im se majka vrati. Posljednji dokumentarni četvrtak u ovom mjesecu rezerviran je za još jedan nagrađivani HBO Europe dokumentarac - “Kainova djeca” . Tri muškarca počinila su ubojstvo kao djeca. Proveli su cijelu mladost u najbrutalnijem zatvoru komunističke Mađarske, gdje su prvi put snimljeni. Uznemirujuće arhivne snimke prikazuju ih dok priznaju pojedinosti svojih zločina.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike