Crna kronika
POLICIJA KAZNENO PRIJAVILA 53-GODIŠNJAKA

Kod kuće skrivao 2,5 kilograma eksploziva i oružje
Objavljeno 31. srpnja, 2015.
Kod muškarca iz Kutjeva pronađeni su detonatori, puške i streljivo

KUTJEVO - Oko dva i pol kilograma plastičnog eksploziva pronašla je policija u srijedu pri pretrazi kuće u kojoj prebiva 53-godišnjak na području Kutjeva. Uz eksploziv, muškarac je kod kuće čuvao i detonirajući i sporogoreći štapin, 11 komada raznih detonatora, puške te 469 komada streljiva.

- Zbog neovlaštenog posjedovanja oružja i eksploziva protiv 53-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela 'Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari' - doznajemo od Nikoline Janković iz Policijske uprave požeško-slavonske.

Iako policija svakodnevno poziva građane da predaju oružje bez ikakvih kazni, još uvijek se svakodnevno ista opasna sredstva pronalaze u brojnim domovima u Slavoniji. Isto tako bombe i oružje neodgovorni pojedinci i dalje bacaju po kantama za smeće, ostavljaju kraj kontejnera i dječjih igrališta te tako ugrožavaju život svih koji slučajno na odbačeno oružje naiđu.

Ipak, sve je više onih koji shvaćaju da im se ništa neće dogoditi ako policiji predaju oružje, već će samo svima oko sebe život učiniti sigurnijim. Tako je 48-godišnja žena u srijedu policajcima na području Požege predala jednu tromblonsku minu. Tromblon je preuzeo policijski pirotehničar koji ga je pohranio u sigurno policijsko skladište. Naknadno će se uništiti.

Sandra LACIĆ
NA KUĆNU ADRESU DOLAZE POLICAJCI U CIVILU

Prema Zakonu o oružju, dragovoljna predaja oružja i minsko-eksplozivnih sredstava moguća je bez ikakvog vremenskog ograničenja. Nakon što građanin nazove 192, na njegovu adresu dolaze policajci u civilu, civilnim vozilom, koji će opasna sredstva odnijeti na sigurno. Iz policije upozoravaju građane da ne donose oružje i bombe sami da ne bi došlo do njihova slučajnog aktiviranja i neželjenih stradavanja.

Možda ste propustili...

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

POLICIJA U LOVU NA NEODGOVORNE VOZAČE

Turirali, bučili i divljali širim središtem Osijeka

Najčitanije iz rubrike