Kultura
U KOLAŠINU BELOMANASTIRSKO KAZALIŠTE PREDSTAVILO HRVATSKU

Predstava “Put po svijetu” nasmijala male Crnogorce
Objavljeno 30. srpnja, 2015.

KOLAŠIN/BELI MANASTIR – Korifej #2, odnosno II. Regionalni festival alternativnog teatra u Kolašinu, ugostio je ove godine brojna kazališta iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Makedonije. Održava se pod pokroviteljstvom Društva prijatelja Kolašina, a u organizaciji Kolašinskog pozorišta, Centra za kulturu i Turističke organizacije Kolašin. Festival koji traje mjesec dana od 18. srpnja do 16. kolovoza ponudio je bogat program predstava za djecu, odrasle, kazališnih radionica i performansa.

Na festivalu su gostovala dva kazališta iz Hrvatske. Na otvorenju, 18. srpnja, Kazalište slijepih Novi život iz Zagreba nastupilo je s dirljivim autorskim projektom Petre Radin “Jučer sam se sjetio plave”, u kojem se glumci obraćaju svijetu da je ono najgore što im svijet pruža sažaljenje.

Gradsko kazalište Beli Manastir 26. srpnja izvelo je na Trgu borca predstavu za najmlađu publiku “Put po svijetu” autora Tode Nikoletića, u režiji Daniele Taslidžić Herman, a u večernjim satima u Centru za kulturu Kolašinsko amatersko pozorište je odigralo predstavu “Avionspotting” u režiji Zorana Rakočevica, studenta kazališne režije, prema tekstu beogradske spisateljice Ive Brdar. Upravo će ta predstava biti jedna od deset, koje će hrvatska publika moći pogledati na 6. Kazališnom festivalu u Belom Manastiru najesen.

Predstava “Put po svijetu” dosada je odigrana više od 40 puta, a belomanastirski glumci Dunja Vlahek, Lea Vadas i Nemanja Bukvić ponovno su uspjeli nasmijati najmlađu kolašinsku publiku u 45 minuta vesele dječje pustolovine. Na 14-satni put u Crnu Goru glumci su otišli uz potporu Osječko-baranjske županije i Ministarstva kulture RH.

Pritom su posjetili i svoje kazališne prijatelje u Sarajevu i Tuzli. Prigodom boravka u Kolašinu, uz gradske znamenitosti, posjetili su Nacionalni park Biogradska gora i NP Durmitor, rijeku Taru, poznatu ljubiteljima raftinga i središte zimskog turizma.

U belomanastirskom kazalištu ni tijekom ljeta nema odmora, a iduće gostovanje očekuje ih na 8. kazališnom festivalu u Slavonskom Brodu s hit-predstavom "Dnevnik Anne Frank". D. Kovačević

U predstavi sudjeluju belomanastirski glumci Dunja Vlahek, Lea Vadas i Nemanja Bukvić

Možda ste propustili...

NOĆ KNJIGE U VINKOVCIMA

Prvi put u novoj zgradi Knjižnice

PROMOCIJA KNJIGE JULIJANE ADAMOVIĆ “OČE, AKO JESI” U KLUBU KNJIŽARE NOVA

Veličanstven roman o ženama i muškarcima

Najčitanije iz rubrike