Regija
KLUB PODVODNIH AKTIVNOSTI VUKOVAR

Ekoakcija čišćenja Dunava
Objavljeno 30. srpnja, 2015.

VUKOVAR – Klub podvodnih aktivnosti „Vukovar“ organizira Ekoakciju čišćenja rijeke Dunav na području grada Vukovara, a održat će se 1. kolovoza (subota) s početkom u 11 sati. Okupljanje ronilaca i priprema za akciju je kod Klubskih prostorija KPA „Vukovar“, Parobrodarska 5 (Otok sportova). U akciji će sudjelovati ronioci iz Hrvatske i BiH.

Inače, spomenuti Klub osnovan je 2004. godine i od tada aktivno djeluje na području grada Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije i diljem Republike Hrvatske.

– Do sada smo provodili niz ekoloških akcija na rijekama i jezerima naše županije, diljem Hrvatske i BiH, a članovi kluba su radili niz intervencija poput spašavanja i vađenja unesrećenih osoba, prijevoznih sredstava i tereta, kao i u obranama od poplava. Također, tijekom svibnja i lipnja 2014. godine, članovi kluba dragovoljno su sudjelovali u brojnim akcijama pomoći na poplavljenim područjima Slavonije (saniranje nasipa na rijeci Savi u Račinovcima i Županji, evakuacija stanovništva iz Gunje i Rajevog Sela, pronalaženje i evakuacija žive i uginule stoke i ostalih životinja s poplavljenih područja, ispumpavanje vode iz poplavljenih objekata i dvorišta na području Pleternice...), čime su još jednom pokazali kako je postojanje ovakvog kluba u područjima naseljenima uz rijeke od izuzetne važnosti – kazao je predsjednik kluba Mario Kamenjaš.

Cilj ekoakcije koju organiziraju u Vukovaru, dodao je, zaštita je okoliša i održavanje čistoće rijeke, kao i poticanje i jačanje ekološke svijesti javnosti na zaštitu raznih biljnih i životinjskih vrsta koji u njoj žive.

– Razlog za pokretanje ove akcije od strane našeg kluba je i nebriga, odnosno loša svijest građana za očuvanje prirodnih ljepota naših rijeka, jer mnogi od nas neodgovorno odbacuju plastične predmete i drugi nerazgradiv otpad u ovu prekrasnu rijeku – zaključio je Kamenjaš, i dodao kako također ovom akcijom promoviraju i podvodne aktivnosti u najistočnijem djelu Hrvatske. S.Butigan

Možda ste propustili...

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

ODIGRAN 2. BRZOPOTEZNI TURNIR OPEN BIZOVAC 2024

Najbolji Dinko Huis, Matej Filić i Damir Meško

Najčitanije iz rubrike