Osijek
GISKO ZANIMLJIVA GLUMAČKA RADIONICA “IZMIŠLJAONICA”

Lovro: Ja sam mačak koji je progovorio nakon što je iz grobnice ustao Tutankamon!
Objavljeno 31. srpnja, 2015.

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, već 19. godinu zaredom u svojoj igraonici povezuje djecu s knjigama, ali i s druženjem te dobrom zabavom.

Program “Ljetujmo s knjigama!” omogućava djeci upoznavanje novih prijatelja, stjecanje novih iskustava, ali prije svega oslobađa im maštovitu i kreativnu stranu.

Voditeljica radionice, odnosno koordinatorica rada s djecom Suzana Biglbauer, ističe popularnost ove radionice upravo zbog brisanja dobnih granica.

- Bila je namijenjena za djecu od četiri do trinaest godina, no zbog velikog interesa posljednje su tri godine organizirane i radionice za bebe, a sve s ciljem kako bi najmlađim korisnicima osigurali mjesto gdje će se moći zabaviti i provesti slobodno vrijeme na koristan način tijekom ljetnih praznika - kaže Biglbauer.

No, radionicu posjećuju i mnogo stariji pojedinci, sad već srednjoškolci, koji odmalena gaje ljubav prema knjigama, ali i interaktivnoj ljetnoj radionici.

Svakog dana u kolovozu će za djecu biti organizirane razne aktivnosti, a jučer je red došao na “izmišljaonicu” i glumačku radionicu. Na radionici se okupilo dvadesetak djece te su podijeljeni u skupine smišljali scenarije za predstave i naposljetku glumili. Živahna, starija djeca, svojim su izvedbama opuštala i nasmijavala mlađu, sramežljiviju djecu, kojima je ovo većinom bila prva radionica u GISKO-u. Jedan od živahnijih pojedinaca je i desetogodišnji Lovro, koji već treću godinu dolazi na “Ljeto u igraonici”, a svaki put vraća se zbog čitanja, druženja i raznih aktivnosti. “U današnjoj predstavi ja glumim mačka koji progovori nakon što se faraon Tutankamon probudi iz grobnice, nakon tisućljetnog sna”, navodi maštoviti Lovro, kojemu se u “glumačkom debiju” pridružila Zita, dok su stariji pojedinci bili zaduženi za scenarij.

Voditeljica Suzana Biglbauer izrazito je zadovoljna odazivom djece te se ponekad ni sama ne može načuditi koliko su djeca na radionici maštovita i kreativna, a svi u GISKO dolaze s osmjehom na licu. Također, poziva svu djecu željnu druženja i zabave da im se pridruže u igraonici ponedjeljkom, utorkom i srijedom od 17 do 18.30, te četvrtkom, petkom i subotom od 11 do 12.30 sati, kako bi naučili nove stvari te se družili s vršnjacima uz knjige i zanimljive igre...

Marko MANDIĆ

Voditeljica Suzana Biglbauer ponekad se ni sama ne može načuditi koliko su djeca na radionici maštovita i kreativna

Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

Najčitanije iz rubrike