Sport
ZADOVOLJAN TRENER CIBALIJE

Damir Milinović: Od prvoga dana želim da budemo klapa
Objavljeno 30. srpnja, 2015.

VINKOVCI - Od početka priprema prošlo je više od polovine razdoblja pa je i trenutak da se neka zapažanja zapišu. Naime, trener Damir Milinović u pripreme je krenuo sa stručnim stožerom koji je sam izabrao i s igračima koje je imao do tada na raspolaganju. Stoga smo ga upitali kako je zadovoljan radom igrača, a kako svojim pomoćnicima.

- Sve je super! Treniramo kako smo i planirali, odigravamo pripremne utakmica i hvala Bogu da nemamo ni jednog igrača ozlijeđenog. Javlja se tu i tamo zamor, upala mišića, što je u ovoj fazi priprema normalna stvar. Što se tiče mojih pomoćnika, od prvog dana funkcioniramo kako smo se dogovorili. Radimo i nakon treninga, sastajemo se i dogovaramo kako dalje i sugeriramo jedan drugom što bi trebalo popravljati. Mogu reći da odlično funkcioniramo.

U dosadašnjem dijelu priprema Cibalia je odigrala osam utakmica, od toga ostvarila šest pobjeda, što je jako lijep uspjeh. Uz to osvojili su dva ne baš laka turnira, što Milinovića vjerojatno čini zadovoljnim i u tom segmentu priprema?

- Od prvog dana stalno ponavljam kako želim da naša momčad bude jedna klapa jer je to preduvjet i za dobre igre u prvenstvu. Svi mi volimo pobjeđivati i osvajati turnire, ali sve je to u svrhu da se što bolje pripremimo za prvenstvo jer to je ono zbog čega sve ovo radimo. Zanima nas samo prvenstvo i dobre igre tijekom sezone.

Do kraja pripremnog razdoblja momčad Cibalije će odigrati još pet-šest prijateljskih utakmica, što bi trebalo biti dovoljno za uigrati momčad za start prvenstva. No, bez obzira na to i dva i pol tjedan do početka prvenstva, vjerojatno trener Milinović već sada ima u svojoj glavi kostur momčadi Cibalije oko kojeg će slagati ostali članove prvog sastva?

- Imam ga i svaki ga dan pokušavam sve više stabilizirati. Svi su igrači svjesni jedne činjenice: samo dobar rad, dobra forma i dobre igre im otvaraju vrata prve momčadi. Sigurno je da neće biti onih koji nisu zaslužili igrati, samo sto posto spremni igrači istrčat će u prvom kolu. Vidjeli ste da sam mijenjao momčad u Ruščici, ne samo u drugom poluvremenu, već sedam igrača u drugoj utakmici. Ponavljam, u prvom sastavu će igrati igrači zbog svoje kvalitete i spremnosti - zaključio je trener Cibalije. A. Grgić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike