Sport
DINAMO NIJE OSTVARIO PLANIRANO U PRVOJ UTAKMICI 3. PRETKOLA LIGE PRVAKA

Machado potjeran iz prve momčadi
Objavljeno 29. srpnja, 2015.

Nastavljaju se loša, prije svega domaća izdanja najbolje hrvatske momčadi u Ligi prvaka. Dinamo u prvoj utakmici 3. pretkola nije ostvario planirano na svom Maksimiru, odakle Molde odlazi neporažen i zadovoljan. Norvežani su uzeli i dodatni bonus, postigli su i pogodak, što znači da sljedeći tjedan u uzvratu “modre” čeka zahtjevan ispit.

Izgleda da ni momčad Zorana Mamića nije izvukla pouke iz prethodnog zagrebačkog susreta u LP, kada je identičan rezultat ostvario luksemburški prvak, koji je objektivno slabiji od norveškog. Osim rezultata, naravno, zabrinjava i igra, Dinamo u prvih 90 minuta doista ničim nije pokazao da je zaslužio biti u sljedećoj rundi.

Forma je daleko od idealne, ali dobra vijest je da postoji još uzvrat, u kojem se stvari daju popraviti. Ali morat će se početi igrati i, što je još važnije - zabijati. Strogo su zabranjeni promašaji, kakav je primjerice na otvaranju imao Soudani. Da je mreža Norvežana otključana u ranoj fazi utakmice, možda bi ishod na kraju bio i povoljniji. Istina, Dinamo je i poveo u 18. minuti (Henriquez), ali prednost nije trajala ni dvije minute (Kamara), što jasno pokazuje da je nedostajalo koncentracije i mirnoće nakon što su stvari krenule željenim tijekom. U preostalih 70 minuta gledali smo bezidejnog domaćina, u čijim je redovima najbolji pojedinac bio Leonardo Sigali - stoper!

- Naravno da nam je žao što nismo osigurali prednost za uzvrat. Izgleda da trenutno bolje igramo u gostima, a to ćemo vjerujem potvrditi sljedećeg utorka u Norveškoj - kaže Josip Pivarić, koji je s lijevog boka asistirao jedini pogodak u prvoj utakmici, u kojoj domaćin nije imao poguranac s tribina, gdje se smjestilo 9327 gledatelja. Nažalost, nisu imali što vidjeti.

Osim  jednog incidenta nezabilježenog čak niti u Dinamu. Naime, premda je većina igrača igrala slabo, u 64. minuti trener Zoran Mamić odlučio je iz igre povući tradicionalno nevidljivog veznjaka Machada. Pri izlasku s travnjaka Portugalcu se nisu svidjeli povici s tribina, potom je uslijedila njegova primitivna reakcija. Pokazao je u dva navrata srednji prst gledateljima, što nije promaknulo belgijskom sucu Sergeu Gumiennyiju, koji je Machadu pokazao crveni karton. Zasluženo. Neće igrati u uzvratu, što možda i nije loša vijest, a klub ga je zasada udaljio iz prve momčadi. No, nije isključeno da sankcije budu i žešće...N. Benčina

Nula u Istanbulu

U utorak se, osim u Maksimiru, igralo još osam utakmica 3. pretkola. Klubovi u kojima su hrvatski igrači imali su dobar učinak. Monaco je u Bernu svladao Young Boys 3:1, a treći pogodak za goste djelo je Marija Pašalića, dok je standardan na vratima Danijel Subašić. U Ateni je Panathinaikos sa 2:1 dobio Club Brugge, a za domaćina je Danijela Pranjić odradio 90 minuta. Zadovoljni su iz Istanbula otišli Darijo Srna (90) i Eduardo (ušao u 77.), njihov Šahtjar je odigrao 0:0 kod Fenerbahčea. Ostali rezultati: CSKA Moskva - Sparta (Prag) 2:2, Midtjylland - Apoel 1:2, Milsami - Skenderbeu 0:2, Maccabi - Plzen 1:2, Videoton - Bate Borisov 1:1

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike