Regija
UNIVERZAL PRED POTPISIVANJEM NOVOG UGOVORA

Đakovčanima 70 novih
parkirališnih mjesta
Objavljeno 29. srpnja, 2015.

ĐAKOVO – 70 novih mjesta uskoro bi, bude li sve bilo prema planu, trebalo osvanuti u samom središtu Đakova, na prostoru iza nekadašnjeg „Marketa“. Najavljuje to predsjednik Nadzornog odbora Univerzala Goran Soldo.

- Neugledan i zapušten prostor u neposrednoj blizini nastavno-sportske dvorane, vanjskog sportskog terena, u samom centru grada, površine 861 kvadratnog metra, inače u privatnom vlasništvu, Univerzal će u skoro vrijeme urediti te izgraditi 70-ak novih parkirnih mjesta. Trenutačno smo u završnim pregovorima oko potpisivanja ugovora o korištenju tog zemljišta za potrebe parkiranja - kaže Soldo.

- Bit će to višestruki učinak; zapuštenu površinu ćemo urediti, građani će dobiti nova parkirališta, koja će koristiti svim posjetiteljima korza, jer je to najbrži put do njegova središta, jer postoji velik problem s parkiranjem za posjetitelje sportske dvorane kada su utakmice, nekakve manifestacije i slično. Najveći problem je što se ljudi parkiraju ispred dvorane uništavajući zelene površine i komunalnu opremu. Parkirna će mjesta radi lakšeg parkiranja biti izgrađena poput kružnog toka, s kosim parkiranjem vozila. Ondje će biti uvedena prva zona te zadržavanje neće biti vremenski ograničeno. U dogovoru s gradonačelnikom Zoranom Vinkovićem, gradit će se staza na mjestu gdje su je građani na zelenoj površini već “utabali”. Tako će korisnici imati dnajbliži pristup dvorani - ističe Soldo. Ugovor će biti potpisan na rok od 15 godina.

- Dugoročno planirajući, kada se uredi Strossmayerov trg, ondje više neće biti parkiranja, a ovo je upravo jedno od rješenja za građane koji žele parkirati u neposrednoj blizini katedrale. Nakon što se potpiše ugovor o korištenju prostora, riješi sva dokumentacija i raspiše natječaj za izvođača radova, krećemo na posao. Očekujemo da bi to moglo biti već početkom rujna. Geodeti su već obavili svoj dio posla - objašnjava Soldo.M.Muškić

Možda ste propustili...

UDRUGA STANARA ŠOKAČKIH STANOVA

Đeram: Skupština i druženje na stanu

VATROGASNA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE - REZIME 2023. GODINE

Vatrogasci imali 1600 intervencija

Najčitanije iz rubrike