Osijek
PROČELNICA LJILJANA BELAJDŽIĆ O RADOVIMA GPP-A

Štetu na Trgu Ante Starčevića
sanirat će izvođač radova
Objavljeno 30. srpnja, 2015.

Nakon apela Gradske četvrti Gornji grad kako autobusi GPP-a zbog radova na pruzi u Strossmayerovoj ulici uništavaju Trg Ante Starčevića, Ljiljana Belajdžić, pročelnica Upravnog odjela za urbanizam i graditeljstvo, komunalno-stambeno gospodarstvo, promet i zaštitu okoliša te mjesnu samoupravu, istražila je problem oštećenja na spomenutoj lokaciji. Konstatirala je da će nastala oštećenja sanirati izvođač radova, dok se nove tramvajske, odnosno autobusne linije neće mijenjati.

- Stručne službe, odnosno komunalni redari reagirali su na vrijeme te o problemu izvijestili izvođača radova, koji će naposljetku sanirati napravljenu štetu. Što se tiče privremene regulacije prometa koju trenutačno provode autobusi, njihova ruta se neće, a ni ne može mijenjati, ponajprije zbog već ustaljenih stanica i nepovoljnih okolnih cesta za prometovanje autobusima - ističe pročelnica Belajdžić, te dodaje kako se u svakoj situaciji nastoje pronaći optimalna riješenja problema, ali ona ne odgovaraju uvijek svima, a ne mogu niti izbjeći poneke neplanirane poteškoće - poput oštećenja trga.

Za kraj, pročelnica sugrađane moli za strpljenje, jer je ovo najbolje vrijeme za izvođenje radova, ne samo u vremenskom smislu, već u “ritmu grada”, koji je ljeti usporeniji - djeca ne idu u školu, a mnogi odlaze na godišnje odmore. Radovi bi trebali biti gotovi za desetak dana, a nakon toga će građani uživati u boljim tramvajskim prugama, većim parkirnim mjestima (u Strossmayerovoj), te mnogim zelenim površinama. M. Mandić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike