Osijek
RIJEŠEN PROBLEM STADIONSKOG NASELJA

Vrkić: Na čvorištu Trpimirova
rezervirat ćemo jedan trak
samo za pješake i bicikliste
Objavljeno 29. srpnja, 2015.
- Osigurat ću prijelaz pa makar to značilo i zaustavljanje prometa - izjavio je Vrkić

Nakon jučerašnjeg prosvjeda stanovnika južnog dijela Stadionskog naselja na gradilištu proširenja južne obilaznice gradonačelnik Ivan Vrkić uzeo ih je u zaštitu pa je dobio i pljesak okupljenih nezadovoljnika nakon ponuđenog rješenja.

Naime, rekao je da će im osigurati prijelaz pa makar to značilo i zaustavljanje prometa na obilaznici. Podsjetimo, zbog postavljenih bukobrana stanovnici više neće moći prelaziti cestu, kršeći zakone, kao što su to činili četrdesetak godina do sada, a bliži se i početak školske godine, pa je Zvonko Malenica kazao kako zbog toga neće slati djecu u školu oštro prosvjedujući što se netko zafrkava s 400-500 ljudi. Uputio se, prije nego što je telefonom pozvao Ivana Vrkića da ih posjeti na mjestu prosvjeda, na nova dva prometna traka nedaleko od njihova naselja i zatražio da netko iz Vlade dođe i vidi kakve oni imaju probleme jer nemaju nathodnik preko obilaznice, a, kako je kazao, negdje dalje napravljeni su nadvožnjaci koji vode u polje.

- Došao sam stati na stranu mojih sugrađana koji imaju problema, čak i kada to nije u skladu sa zakonom. Koliko sam obaviješten, inspekcija je naložila da se prolaz na gradilište zatvori i da se kažnjavaju oni koji prolaze tim putem. Istodobno sam na sve moguće načine urgirao da se pomogne ovim ljudima. Država je malo spora i zanimaju je neke druge stvari, a ne problemi građana. Ne može se onemogućiti komunikacija ljudima s ostalim dijelovima grada pa sam spreman zaustaviti promet na ovom mjestu kako bi oni mogli prelaziti cestu. Pa neka se stvaraju kolone - izjavio je Vrkić na gradilištu, gdje se radovi približavaju završetku, i dobio odobravanje okupljenih.

Nakon toga je u gradskoj upravi sazvao hitan sastanak sa stručnjacima iz građevine, urbanizma i prometa, pa je razgovarao s pročelnicima stručnih službi Grada Osijeka te predstavnicima izvođača radova, odnosno tvrtke Osijek-Koteks, nadzora IGH Osijek i tvrtke investitora dogradnje obilaznice Hrvatskih cesta te održao izvanrednu konferenciju, s koje je odaslao dodatnu poruku stanovnicima Stadionskog.

- Ostajem pri onom što sam rekao na gradilištu, odnosno obećanju da ću osigurati stanovnicima komunkaciju pa makar morao postaviti i semafor na tom mjestu da ljudi mogu prelaziti i promet se sigurno odvijati. Na ovom sastanku se iskristaliziralo još bolje rješenje, koje ćemo u 15 dana realizirati, samo treba nekoliko dana strpljenja. Naime, na novom, takozvanom istočnom nadvožnjaku na čvorištu Trpimirova rezervirat će se jedan trak samo za promet pješaka i biciklista. U sljedećih desetak dana osigurat će se prilazi i prijelazi do tog nadvožnjaka te asfaltirati kolnik da stanovnici Stadionskog mogu njime normalo hodati. To je privremeno rješenje dok se ne postigne trajno rješenje gradnjom nathodnika koji se projektira. Stoga molim i Zagreb da se ubrza realizacija projekta nathodnika - kazao je Ivica Vrkić.

Darko PEJIĆ

Ivan Vrkić

gradonačelnik Osijeka

U sljedećih desetak dana osigurat će se prilazi i prijelazi do nadvožnjaka Trpimirova te asfaltirati kolnik

INSPEKCIJA

je naložila da se prolaz na gradilište zatvori i zabrani

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike