Osijek
ERNESTINOVO SREDIŠTE ZABAVNOG I KULTURNOG STVARALAŠTVA

Dan općine obilježavaju 31. srpnja, a
Kiparska kolonija počinje 1. kolovoza
Objavljeno 28. srpnja, 2015.
Potpuni program može se, poručuju organizatori, pronaći na facebook-stranici Kolonije

U petak, 31. srpnja je Dan općine Ernestinovo pa će, kaže načelnik Matija Greif, delegacije Općine, Vijeća, udruga, branitelja, obitelji poginulih i nestalih... položiti vijence i zapaliti svijeće u Parku skulptura u kojem već sljedećeg dana počinje 42. Kiparska kolonija Ernestinovo. Greif dodaje kako će se na Dan općine Ernestivnovo održati i svečana sjednica Općinskog vijeća te “Domjenak uz evergreeen priču” u 19.30 sati u sali vatrogasnog doma pokraj općine. Kako su se pripremili za ovogodišnju Koloniju, koja se održava u organizaciji Općine Ernestinovo i Likovne udruge Petar Smajić Ernestinovo, prezentiraju Ivica Tolić, tajnik LU Petar Smajić, predsjednik Udruge Mato Tijardović, umjetnik kipar Siniša Tešankić i Dino Tijardović, predsjednik Organizacijskog odbora Kolonije. Svečano je otvorenje Kolonije, koja se održava pod medijskim pokroviteljstvom Glasa Slavonije i Slavonskog radija, u subotu, 1. kolovoza, ulaz je besplatan, a događanja počinju već prijepodne Malonogometnim turnirom Ernestinovo 2015., otvorenjem u 19 sati samostalne izložbe Mate Tijardovića, a nakon svečanog otvorenja Kolonije nastupaju Najbolji hrvatski tamburaši.

- Kolonija se održava do nedjelje, 9. kolovoza, svaku će se večer održavati kulturno-umjetnički i zabavni program. Osim što nam dolaze poznati umjetnici, formirali smo Organizacijski odbor u cilju podizanja kvalitete programa, a time i posjećenosti manifestacije na kojoj su do sada nastupali brojni poznati estradni umejtnici i izvođači. Također, u program Kolonije uključuju se udruge s područja općine, održavaju se natjecanja u nogometu i odbojci. Tako će se 1. i 2. kolovoza održati malonogometni turnir, a 5. kolovoza je natjecanje u kuhanju čobanca. Ove godine pripremili smo i Memorijalni turnir Borislav Gverijeri NK Sloge, odnosno osam dana rada, zabave i uživanja u glazbenim koncertima i sportskim događajima Nastupit će 4. kolovoza Bosutski bećari, a na zatvaranju ćemo uživati u koncertu Letećeg odreda i Denisa Dumančića - najavljuje Dino Tijardović.

Potpuni program može se, poručuju organizatori, pronaći na facebook-stranici Kolonije. Kao i svake godine ulaz je besplatana te organizatori pozivaju sve koji se žele zabaviti i vidjeti kako nastaju umjetnička djela uživo u Ernestinovo. D. Pejić

Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

Najčitanije iz rubrike