Crna kronika
PROVEDENA AKCIJA USMJERENA NA PIJANE VOZAČE

Najpijaniji vozači stari su između 25 i 30 godina
Objavljeno 29. srpnja, 2015.

OSIJEK - Trideset i šest vozača uhvaćeno je pijano na cestama Osječko-baranjske županije tijekom protekloga vikenda. Na području Osijeka zaustavljen je 21 pijani vozač, tri na području Belog Manastira, po četiri kod Donjeg Miholjca i Đakova, te po dvojica kod Našica i Belišća.

Najviše pijanih bilo je u dobnoj skupini od 25 do 30 godina, njih 13, dok su na drugom mjestu najmlađi vozači u dobi između 18 i 25 godina - njih je bilo deset. Osam pijanih vozača imalo je između 31 i 40 godina, četiri više od 50 godina i jedan između 41 i 50 godina. Najveću količinu alkohola u krvi, a riječ je o 1,98 promila, imao je 39-godišnji vozač automobila iz Darde. Njega su policajci zaustavili u nedjelju, u 1.55 sati, u Zvonimirovoj ulici, u Bilju. Tijekom provođenja akcije jedan vozač je odveden u policijsku postaju dok se ne otrijezni, a zanimljivo je da se u isto vrijeme nije dogodila ni jedna prometna nesreća.

Pijane vozače zaustavljali su policajci u okviru akcije usmjerene na alkoholizirane i drogirane sudionike u prometu, koju je PU osječko-baranjska provela u koordinaciji s Policijskim upravama vukovarsko-srijemskom, brodsko-posavskom i požeško-slavonskom. Ukupno su vozači za vrijeme akcije napravili 66 prometnih prekršaja. Na području Osijeka uhvaćeno ih je 27, devet na području PP Beli Manastir, pet na području Donjeg Miholjca, osam na đakovačkom području, sedam kod Belišća, te deset na području Našica.S.Lacić

JOŠ 24 PIJANA VOZAČA

Tijekom provođenja akcije na području PU vukovarsko-srijemske ukupno je evidentirano 19 prekršaja, od čega 14 alkohola, PU brodsko-posavske 30 prekršaja od čega osam alkohola i PU požeško-slavonske 10 prekršaja od čega dva alkohola.

Najčitanije iz rubrike