Kultura
BROD KULTURE: HRVATI U OČIMA AMERIKANCA

Propuh, papuče i punica tri su najvažnije stvari za preživljavanje
Objavljeno 29. srpnja, 2015.

LASTOVO/VIS - Nakon što je oduševio publiku u Lastovu, MasterCard Brod knjižara – Brod kulture stigao je u Vis kako bi stanovnicima i posjetiteljima pružio ponudu od nekoliko tisuća naslova iz brodske knjižare te predstavama, književnim večerima, radionicama i glazbenim nastupom obogatio turističke, kulturne i društvene sadržaje ovog mjesta.

Mještani Lastova dan prije zajedno sa svojim gostima do suza su se nasmijali Codyju McClainu Brownu te zgodama i nezgodama iz njegove popularne knjige “Propuh, papuče i punica – vodič za preživljavanje u Hrvatskoj” u kojoj opisuje Hrvate na simpatičan način.

“Sinoć sam na Lastovu spoznao vrijednost koju projekt Brod knjižara ima za otoke. Iznenadio me veliki odaziv i interes posjetitelja za predstavljanje pisaca i knjiga što samo pokazuje da postoji potreba za kulturnim i zabavnim sadržajima i u manjim sredinama. Djeca su danima pričala o dolasku Broda. Brod je uistinu pokretni festival kulture“, izjavio je ovom prilikom Cody McClain Brown.

Nakon Visa brod će 29. srpnja posjetiti Bol na Braču, 30. srpnja Jezera, 31. srpnja Sv. Filip i Jakov, 1. kolovoza Silbu, 2. kolovoza Mali Lošinj, 3. kolovoza Rab, 4. kolovoza Vir, 5. kolovoza Tkon, 6. kolovoza Zlarin i 7. kolovoza Trogir. (D.Kć.)

Možda ste propustili...

IRIS TOMIĆ, ASISTENTICA NA AUKOS-U, UDRUGA “MALO DRAMA, MALO ART”

Mi malo dramimo, ali i malo artamo - nismo ograničeni

POSVEĆEN JE 150. ROĐENDANU JEDNE OD NAJPREVOĐENIJIH HRVATSKIH KNJIŽEVNICA

Znanstveni skup “Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U NASTAVKU USPJEŠNOG ART TJEDNA

Izložba u povodu 25 godina postojanja vinkovačkog HDLU-a

2

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

3

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente