Regija
NA SLAVONSKOBRODSKOM PODRUČJU

Dolijale tri nepopravljive kradljivice
Objavljeno 28. srpnja, 2015.

SLAVONSKI BROD - Tri žene, u dobi od 25, 49 i 50 godina s područja općine Oriovac, nakon dvadesetak provala u obiteljske kuće i stanove, te počinjenih teških krađa tijekom prošle i do srpnja ove godine dolijale su policiji. One su na području općina Oriovac, Sibinj i Brodski Stupnik provaljivale u kuće iz kojih su odnosile sve što je vrijednije.

- To je bijela tehnika, televizori, dva stroja za šivanje, mikrovalna pećnica, razni alati, bušilice, brusilice, motorne i ubodne pile, trimer za šišanje trave, razni odjevni predmeti, jakne, odijela, obuća, ručni radovi, posteljine, ručnici, zlatni i srebrni nakit i predmeti od zlata, ražanj, zidni sat, bakrene cijevi za grijanje, više komada raznog alkoholnog pića, strani i domaći papirni novac i drugo - navodi policijski službenik za odnose s javnošću PU brodsko-posavske Antun Jakobović. Najmlađa iz uigrane ekipe sumnjiči se i za sudjelovanje u teškoj krađi počinjenoj tijekom srpnja na području općine Brodski Stupnik. U “kompi” s dvije godine starijom djevojkom i dvojicom muškaraca u dobi od 22 i 38 godina, provalili su u kuću 63-godišnjaka koji se nalazio u Austriji, te odnijeli televizor, indukcijsku ploču za kuhanje, posteljine, ručnike, kutiju s božićnim ukrasima, veću količinu raznog alkoholnog pića... čime je vlasnik oštećen za nekoliko desetaka tisuća kuna. Policija je dio ukradenih predmeta pronašla kod osumnjičenih i vratit će ih vlasniku. Protiv svih osumnjičenih nadležnom državnom odvjetništvu slijedi posebno izvješće kao nadopunu kaznenih prijava.

Policija je riješila i seriju krađa u kojima su sudjelovali 28-godišnjak s područja općine Nova Kapela i godinu dana mlađi Brođanin. Oni su od 9. do 24. srpnja s pet terasa brodskih ugostiteljskih objekata i dvorišta jedne tvrtke, ukrali pet velikih suncobrana, metalni i samostojeći barski stol s četiri barske stolice, čime su oštećeni vlasnici za nekoliko desetaka tisuća kuna. Stariji je kradljivac osumnjičen i za krađu električne brusilice, više litara motornog ulja i više boca alkoholnog pića iz poslovnog prostora u Slavonskom Brodu. Većina ukradenih predmeta je pronađena i bit će vraćena vlasnicima.M.Radošević

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike