Osijek
UREĐEN PROLAZ KOJI POVEZUJE OSJEČKU TRŽNICU I GLAVNU POŠTU

Završeni radovi u “Sudskom
prolazu” vrijedni 3 milijuna kn
Objavljeno 28. srpnja, 2015.
Tu se sada nalazi pješačka zona s biciklističkom stazom, sagrađeno je 38 parkirališnih mjesta i prostor za 18 klupa

Jučer je službeno otvoren “Sudski prolaz”. Tako je na simboličan način označen završetak radova u tom prolazu, koji se nalazi na potezu od središnje osječke tržnice do Glavne pošte.

Tu se sada nalazi pješačka zona s biciklističkom stazom, sagrađeno je 38 parkirališnih mjesta, od kojih tri za osobe s posebnim potrebama. Također, uređen je prostor za ukupno 18 klupa, na koje će se preseliti prodavači tzv. buvljaka. Uz to, završili su radovi na vrelovodu. Potvrdili su to gradonačelnik Ivan Vrkić, predstavnici tvrtki koje su izvodile radove i brojni drugi govornici na konferenciji za novinare održanoj jučer u takozvanom Sudskom prolazu.

Direktor gradske tvrtke Tržnica d. o. o. Osijek Ante Šimić izrazio je zadovoljstvo lijepo uređenim prostorom, koji će, kako je rekao, podići kvalitetu usluge. “Izvođači radova Unikom i njegovi kooperanti ovaj su posao izvrsno odradili. Uz parkirališni prostor, sada je tu i prostor gdje se susreću prodavači i kupci. Osim što je tržnica tradicionalno mjesto gdje se kupuje, želimo da ona postane mjesto gdje će dolaziti turisti, kao što je to slučaj u drugim gradovima”, rekao je Šimić. Zahvalio je Gradu što je izdvojio novac iz proračuna za uređenje ovog prostora te najavio od jeseni preseljenje tzv. buvljaka iz parka na klupe u tzv. Sudski prolaz.

Radovi koje su izveli tvrtka Unikom i kooperanti vrijedni su 498.000 kuna bez PDV-a, istaknuo je Davor Vić, direktor Unikoma, te dodao da su izvedeni kraće od planiranog roka.

U sklopu uređenja ove lokacije HEP Toplinarstvo d. o. o. Pogon Osijek zamijenilo je magistralni vrelovod za Blok-centar 1 na potezu od Stepinčeve do Jägerove ulice. Ivica Mihaljević, direktor osječke Toplane, izvjestio je da je trasa, 635 metara duljine, išla kroz Gajev trg, Školsku ulicu i “Sudski prolaz”. Izvođač radova je Vodovod Osijek, a vrijednost radova iznosi 2,8 milijuna kuna.

I Hrvoje Žanić, predsjednik Gradske četvrti Gornji grad, i Damir Kramarić, HDZ-ov vijećnik u Gradskom vijeću, istaknuli su kako je riječ o vrijednoj i kvalitetnoj investiciji, na korist svih građana, a prije svega korisnika glavne gradske tržnice. V. Latinović

GLAVNA TRŽNICA SADA JE JOŠ ATRAKTIVNIJA

Službeno otvorenje organizirano je nakon što je dobivena uporabna dozvola, a gradonačelnik Ivan Vrkić istaknuo je višestruku korist od uređenja “Sudskog prolaza”: “Uredili smo središte grada i stavili u funkciju ovaj prostor da bi glavna gradska tržnica postala još atraktivnija. Uz to, na taj način podižemo standard života naših građana. Kada se svi radovi zbroje, to je investicija vrijedna više od tri milijuna kuna”, rekao je Vrkić te zahvalio svima koji su sudjelovali u uređenju tog prostora.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike