Crna kronika
TROSTRUKI SUDAR NA AUTOCESTI A3 SKRIVIO VOZAČ AUTA ŠVICARSKIH REGISTRACIJA

U sudaru tri automobila na autocesti kod Nove Kapele, dvanaestero ozlijeđenih
Objavljeno 26. srpnja, 2015.

NOVA KAPELA - Pravo je čudo što nije bilo poginulih osoba u prometnoj nesreći koja se sat i pol iza ponoći između petka i subote, dogodila na autocesti A3 kod Nove Kapele. U stravičnom sudaru sudjelovala su tri automobila, a ukupno je ozlijeđeno 12 osoba. Neopreznom vožnjom 44-godišnji vozač iz Srbije, vozeći preticajnim prometnim trakom, lijevim je kotačima zahvatio travu i tada je krenuo opći “karambol”.

- U zanošenju po kolničkoj traci, ponovno je prešao na travnatu površinu te prednjim, a potom i zadnjim dijelom vozila udario u zaštitnu ogradu. Auto se potom prevrće i vraća na lijevu (preticajnu) traku gdje u njega udara automobil švicarskih registracija kojim je upravljao 32-godišnji švicarski državljanin - stoji u policijskom priopćenju. Vozilo srbijanskih oznaka odbačeno je na desnu prometnu traku gdje ga udara i drugo vozilo švicarskih oznaka kojim je upravljao 39-godišnji švicarski državljanin. On je izbjegavajući udar u prvo švicarsko vozilo, prešao na desnu prometnu traku i udario u automobil srbijanskih oznaka.

Od siline sudara, dijelovi automobila pali su na južni kolnički trak gdje su se automobili kretali prema Slavonskom Brodu, i oštetili automobil njemačkih registracija, kojim je upravljao 40-godišnji njemački državljanin. Najteže ozljede zadobio je 44-godišnji srbijanski vozač koji je u životnoj opasnosti te njegove suputnice (vjerojatno kćeri), u dobi od 13 i 15 godina. Teško je ozlijeđena i 6-godišnja djevojčica u automobilu švicarskih registracija koje je posljednje udarilo u vozilo. Preostalih osmero putnika (među kojima je petoro djece u dobi od jedne do 10 godina) lakše je ozlijeđeno. Liječnička pomoć svima je pružena u novogradiškoj bolnici. Sva tri vozača kazneno su prijavljena.

Marija RADOŠEVIĆ/Sandra LACIĆ
NESREĆA I KOD KUTINE

Istoga dana, u subotu, dogodila se i prometna nesreća na autocesti A-3 kod Kutine, u kojoj je ozlijeđeno još četvero ljudi. Nesreća se dogodila oko 17.30 sati, u smjeru Slavonskog Broda, a u ovom slučaju automobil je sletio u odvodni kanal. Četvero ozlijeđenih zbrinuto je u bolnici u Sisku.

NEOPREZNO PRETJECANJE

Zbog pretjecanja na punoj crti u slavonskobrodskoj Budakovoj ulici, 30-godišnja vozačica auta brodskih oznaka, prouzročila je prometnu nesreću u kojoj su ozlijeđene tri osobe. Nesreća se dogodila ispred Auto kuće Vidaković, kada je vozačica, krećući se prema Osječkoj ulici počela pretjecati zaustavljeni kombi, ne propustivši vozilo koje je dolazilo iz suprotnog smjera, a kojim je upravljao 69-godišnjak. Lakše ozljede su zadobili svi sudionici nesreće, 69-godišnji vozač i njegova 9-godišnja suputnica, te nepažljiva vozačica.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

2

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

3

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura