Osijek
TURISTIČKA ATRAKCIJA NEDALEKO OD IVANOVCA

Povratak vitezova na utvrdu Korođvar
Objavljeno 27. srpnja, 2015.

Osim pecanja i rekreacije za cijelu obitelj na bajeru, povijesni lokalitet Zidine između Ivanovca i Čepina i ove će godine ponuditi nesvakidašnji, odnosno jedinstven događaj - Viteške igre za koje se u Općini Antunovac pripremaju da bi sve bilo spremno za rujan.

Nataša Tramišak, predsjednica Lokalne akcijske grupe Vuka - Dunav, kaže kako su povijesni lokalitet na svom području prepoznali kao potencijal za razvoj turizma pa su osmislili manifestaciju pod nazivom “Povratak vitezova na utvrdu Korođvar”.

- I ove godine LAG Vuka - Dunav organizira manifestaciju kojom smo pobudili veliko zanimanje građana željnih malo drugačijih manifestacija koje su uobičajene za ovaj naš slavonski kraj. Povratak vitezova na utvrdu Korođvar je manifestacija koja će se održati 18. rujna i na jedan dan nas nakratko, ali vrlo uvjerljivo, vratiti u doba vitezova. Oni koji su prošle godine bili na “viteškim igrama” znaju da ih ponovno čeka obilje zanimljivih sadržaja, a radujemo se i novim posjetiteljima koji su lanjsku manifestaciju propustili. Tako će posjetitelji i ove godine moći degustirati srednjovjekovne specijalitete te uživati u scenskom prikazu viteške borbe na povijesnom lokalitetu o kojem se skrbimo i želimo njegov potencijal uvrstiti u našu turističku ponudu - kaže vijećnica Općine Antunovac i predsjednica LAG-a Vuka - Dunav Nataša Tramišak.

Posjetitelji će na Korođvaru moći vidjeti osobno oružje vitezova, vidjeti sprave za mučenje, prikaz taktike osvajanja utvrda... D. Pejić

Nataša Tramišak

predsjednica LAG Vuka - Dunav

Povratak vitezova na utvrdu Korođvar je manifestacija koja će nas nakratko, ali vrlo uvjerljivo, vratiti u doba vitezova

Možda ste propustili...

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

U OSIJEKU O GOSPODARENJU OTPADOM

Unikom osniva Centar za obradu glomaznog otpada

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike