Regija
OBOGAĆENA PONUDA PARK-ŠUME JANKOVAC

Novi ekocentar u PP-u Papuk
Objavljeno 25. srpnja, 2015.

JANKOVAC - Kako bi se gosti i posjetitelji što ugodnije osjećali na omiljenom izletištu Jankovac, u Parku prirode Papuk obogatili su turističku ponudu. Na raspolaganju sada imaju novouređen ekocentar u sklopu kojega se nalaze mnogi sadržaji, od dvorane za školu u prirodi i slične edukacije do suvenirnice.

Ovaj projekt vrijedan oko tri i pol milijuna kuna poduprlo je Ministarstva zaštite okoliša i prirode te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

- Željeli smo ovaj atraktivan prostor park-šume oplemeniti jednim krasnim objektom kao što je Ekotočka Jankovac, koji ima i sanitarni čvor s biopročistačem. Ovim smo projektom htjeli poboljšati suživot čovjeka i prirode kako bismo stavili prirodu u službu čovjeka, ali i čovjeka u službu prirode - rekla je Kristina Kožić, ravnateljica JU-a Park prirode Papuk.

Ekotočkom ujedno je zaokružena turistička ponuda Jankovca, tog najznačajnijeg izletničkog lokaliteta u Parku prirode Papuk.

- Tijekom prošle, ali i ove godine, puno smo truda uložili kako bismo park-šumu Jankovac učinili što zanimljivijom posjetiteljima te kako bismo svima onima koji tu dolaze približili njegovu ljepotu. Uz jankovačka smo jezera napravili i stazu prilagođenu osobama s posebnim potrebama, a koje mogu koristiti i drugi posjetitelji. Uz to, uredili smo i dječje igralište te ovaj objekt Ekotočke, pa naši posjetitelji u park-šumi mogu provesti i više dana. Kako je Ekotočka napravljena u neposrednoj blizini Planinarskog doma Jankovac, koji može osigurati prehranu i smještaj, s ovim novim objektom osigurali smo da se tu mogu organizirati i višednevne radionice, stručni sastanci i slično - doznajemo od ravnateljice Kožić. (AGM Kruna)

Ekokamp i adrenalinski park

U PP-u Papuk zainteresirani su i za realizaciju ostalih projekata koji će obogatiti turističku ponudu. Riječ je o projektu Ekokampa u Velikoj i adrenalinskom parku u sklopu kojega bi se mogle održavati i škole u prirodi.

Možda ste propustili...

ODJEK IZBORA NA LOKALNOJ RAZINI

Nikolić: Morat će biti bolja suradnja

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

Najčitanije iz rubrike