Osijek
PRVA OSJEČKA SAMOPOSLUŽNA PRAONICA RUBLJA

Dok se rublje pere, korisnicima
ponuđeni novine, časopisi i Wi-Fi
Objavljeno 25. srpnja, 2015.
U praonici je omogućeno i pranje velikih komada, poput prekrivača

U Osijeku je otvorena prva praonica rublja u kojoj se korisnici mogu sami poslužiti perilicama, i to po, smatra vlasnik, povoljnim cijenama. Praonica je dio franšize Speed Queen, koja posluje po cijelom svijetu, a ponajviše po Europi i SAD-u.

Ovaj je američki model praonice u Hrvatskoj prvo zaživio u Zagrebu, potom se proširio na Rijeku i Pulu, da bi naposljetku stigao u Osijek. Na inicijativu vlasnika Josipa Dadića i njegova brata, Speed Queen prepoznao je poduzetničku ideju i pomogao im u otvorenju inovativnog Q- Laundry Vešosa.

Dadić se nada da će cjelokupan koncept uspjeti i na temelju jedne praonice, ali ne isključuje ni mogućnost širenja na ostale osječke kvartove u budućnosti. Adresa je praonice Vukovarska 92 (Drvljanik), a odabir lokacije nikako nije slučajan. Nalazi se, naime, između Sjenjaka i Vijenca Ivana Meštrovića, mnogoljudnih naselja kroz koje prolazi i velik broj stanovnika drugih kvartova.

Vlasnik praonice ističe kako su mu kvaliteta usluge i zadovoljstvo korisnika na prvom mjestu, stoga nudi četiri profesionalne perilice, koje koriste ekološke deterdžente, omekšivače i dezinfekcijska sredstva. Sva su sredstva za pranje besplatna i automatski se doziraju kako bi pranje bilo učinkovito. Uz ekspresno i dugo pranje, praonica nudi i povoljno sušenje rublja.

- Prvi je kontakt s perilicom svima neobičan, pomalo ih je strah, ne znaju što treba pritisnuti i kako sve funkcionira, ali kada im pomognemo, shvate koliko je jednostavno i poslije se često vraćaju - kaže Dadić.

Perilice u Vešosu mogu oprati sve vrste materijala, a korisnici, dok čekaju završetak pranja, mogu koristiti bežični internet i čitati izložene časopise.

Cijena express pranja (17 minuta) iznosi 20 kuna, dok se uobičajeno dugo pranje plaća 25 kuna za devet kilograma rublja. Omogućeno je i pranje velikih komada rublja, poput prekrivača, što stoji 50 kuna za 18 kilograma. Sušenje se dodatno naplaćuje deset kuna.

Marko MANDIĆ

25

kuna stoji pranje devet kilograma rublja

10

kuna stoji sušenje rublja

Najčitanije iz rubrike