Objavljeno 24. srpnja, 2015.
Naša je želja da složimo priču uz našu putničku agenciju, kaže Marinić
Svojom privlačnom podrumskom hladovinom, koja osvježava bolje od svake umjetne klime, nova osječka pivnica “Kod kazališta” dočekuje svoje nove goste. U prostoru nekadašnjih noćnih barova Ugo-Ugo i Oxygene, Zračna luka Osijek otvorila je pivnicu u kojoj se, osim više vrsta piva i drugih pića, može i jesti.
Kako nam je rekao Domagoj Marinić, direktor Zračne luke Osijek d.o.o., ideja je bila da novootvorena pivnica bude naslonjena na tradiciju grada Osijeka, posebno s obzirom na činjenicu da je ovdje proizvedeno prvo hrvatsko pivo.
- Naša je želja da složimo priču uz našu putničku agenciju, uz zračne linije koje imamo s europskim i domaćim destinacijama, da dovedemo što više turista u Osijek i da im možemo ponuditi nešto autentično, nešto što govori i o povijesti grada Osijeka, našim gastronomskim specijalitetima i pivarskoj ponudi. Ambijent je ugodan, osvježavajući, posebno u ovim ljetnim vrućim danima. Naš je podrumski prostor idealan za ugodnu atmosferu. Pet-šest stupnjeva (Celzijevih) hladnije je nego gore, na ulici, tako da je ovdje doista ugodno - rekao nam je Marinić.
Dodao je kako se na meniju pivnice nalaze jela s roštilja, kao i jela koja se objeduju žlicom poput graha ili kupusa. U pivskoj je ponudi nekoliko vrsta točenog piva, ali i sva ostala pića. Direktor Zračne luke Osijek najavio je i organiziranje koncerata, predstavljanja knjiga, konferencija za novinare, nastupa stand up komičara i slično u prostoru pivnice. Otvorio je mogućnost i povratka jazza, koji je ranije privlačio svoju publiku, ali i drugih zanimljivih glazbenih sadržaja, u taj prostor.
U trenutačnoj ponudi pivnice “Kod kazališta” nalazi se pivo Pan (zlatni, tamni, radler i bezalkoholno), Budweisser (svijetli i tamni) te Tuborg, Carlsberg i Guinness. Ljubitelji točenog piva moći će uživati u pivima Pan i Budweisser. Na vinskoj se karti nalaze beljska vina, graševina, merlot, chardonney i cabernet sauvignon. D. Celing