Crna kronika
POZLILO MU U BAZENU

Preminuo 76-godišnjak
Objavljeno 23. srpnja, 2015.

SLAVONSKI BROD - Traženje spasa od pasjih vrućina i odlazak na kupanje bili su kobni za 76-godišnjeg Milu Soldana. Kako neslužbeno doznajemo, nesretnik se prekjučer oko podneva dovezao automobilom na slavonskobrodski vanjski bazen u kompleksu Vijuš. Oko 15.30 sati pozlilo mu je pa su pritrčali zaposlenici bazena i pokušali mu pomoći. Na njihov poziv brzo je stigla i Hitna pomoć, a medicinska je ekipa već u vozilu počela reanimaciju unesrećenog, koji je bio bez svijesti i poplavio. Na žalost, ubrzo je preminuo.

Da ne treba pod svaku cijenu tražiti osvježenje u vodi, posebice u najtoplijem dijelu dana, potvrđuje i liječnica Branka Uzelac Karvazi.

- Stariji ljudi se za tako nesnosnih vrućina trebaju zadržavati u zatvorenom i prozračenom prostoru (ne u šatoru, pod suncobranom..), trebaju se smiriti, uzimati dosta obične vode, laganu hranu, domaći kompot, ne konzumirati gazirana pića, a pogotovo ne alkohol ili kavu. Kronični bolesnici uz redovitu terapiju trebaju češće kontrolirati tlak jer se vrijednosti znaju poremetiti, važno je prilagođavati se novonastaloj situaciji - upozorava liječnica.M.Radošević

Možda ste propustili...

NA CESTI ZATEČENO VIŠE PIJANIH VOZAČA

S 2,17 promila zabio se u stup

NEPRAVOMOĆNE PRESUDE U DVA SLUČAJA U SLAVONIJI

Zbog galame u zatvor, zbog prijetnji smrću uvjetna kazna

Najčitanije iz rubrike