TvObzor
U HIT-KOMEDIJI NENADA ĐURIĆA “HILJADARKA”

Najimpresivnija
glumačka postava u regiji
Objavljeno 24. srpnja, 2015.

Nenad Đurić, redatelj izrazito uspješne komedije “Nebo iznad krajolika”, ove će nam se jeseni predstaviti sa svojim novim hitom. Riječ je o filmu “Hiljadarka” koji je rađen u bosansko-hercegovačkoj, hrvatskoj i srpskoj koprodukciji. Film je u cijelosti snimljen u općini Banovići, u Bosni i Hercegovini, a radi se o izrazito ambicioznom projektu snimljenom prema originalnom scenariju uspješnog bosansko-hercegovačkog pisca Zilhada Ključanina, na čijem se razvijanju radilo nekoliko godina. Ovim putem ekskluzivno vam predstavljamo prvi plakat iz filma kao i prvu službenu kinonajavu za ovaj hit koji u kina diljem regije stiže sredinom rujna ove godine.

Avantura koja se pamti

Mladić Atif Kurtović prvi put u životu silazi u rudarsku jamu kako bi nastavio točno tamo gdje je njegov sada umirovljeni otac stao – postao rudar udarnik. Međutim, njegova sudbina ubrzo se u potpunosti mijenja kada bude izabran kao lice koje će krasiti najvredniju novčanicu u državi – novčanicu u iznosu od tisuću dinara (tzv. “hiljadarku“). Tako se Atif uskoro nađe na putu za Beograd gdje će ga Titov osobni fotograf uslikati za povijest. U cijelu priču uskoro ulazi i mlada djevojka čiji nadimak nije slučajno “Hiljadarka“, u koju se Atif do ušiju zaljubljuje. A kada Tito najavi svoj osobni posjet Atifovom rodnom gradiću – za sve junake ove simpatične priče započet će avantura koju će pamtiti do kraja života.

Komedija “Hiljadarka“, između ostaloga, posebna je i po tome što je uspjela okupiti najimpresivniju glumačku postavu u jednom filmu u posljednjih nekoliko godina.

Glavni glumci

Tako se među glavnim glumcima pojavljuju Branislav Trifunović (Jesen stiže Dunjo moja, Spomenik Majklu Džeksonu), Aida Bukva (Magacin Kabare Show), Moamer Kasumović (TV-serija Lud, zbunjen, normalan), Milutin Mima Karadžić (Montevideo), Željko Pervan (Večernja škola), Nikola Kojo (Mi nismo anđeli, Parada), Slaven Knezović (Ljudožder vegetarijanac, Broj 55) i mnogi drugi. Direktor fotografije je Dušan Joksimović, čiji najpoznatiji rad kamerom uključuje nezaboravne hitove kao što su Lepa sela lepo gore, Rane, Munje, Mi nismo anđeli i Parada. Uz već navedenu jaku glumačku postavu, izrazito kvalitetnu produkciju, sigurnu redateljsku ruku i scenarij koji obiluje velikom količinom humora karakterističnim za naše prostore nesumnjivo je da komedija „Hiljadarka“ već sada pripada u jedne od najiščekivanijih filmova ove godine. Komedija „Hiljadarka“ u domaća kina stiže sredinom rujna.

Pripremio: Nikola KUČAR
Možda ste propustili...

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

Najčitanije iz rubrike