Regija
VINKOVAČKI KONJIČKI KLUB EOHIPPUS

Održan dvodnevni kamp za volontere
Objavljeno 23. srpnja, 2015.

VINKOVCI - U Konjičkom klubu Eohippus održan je dvodnevni kamp za volontere uključene u terapije pomoću konja, koji je dio EU projekta Formiranje i aktiviranje IT volonterske mreže u području TPK. Nositelj projekta je udruga Pegaz iz Rijeke s partnerima Krila - terapijsko jahanje iz Zagreba i KK Eohippus iz Vinkovaca, a sufinancira ga Europski socijalni fond u okviru operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007 - 2013.

Kako saznajemo od Marijane Ač Rapčan, voditeljice KK Eohippus, na kampu su sudjelovale sve tri udruge, a održane su radionice o temama: općenito o konjima, konji u svrhu rehabilitacije, odabir konja za TPKi bonton u ophođenju s osobama s invaliditetom. Volonteri su obišli i vinkovački Muzej i središte grada.

Održano je i klupsko natjecanje za jahače kluba, gdje su bila uključena i djeca s invaliditetom - postavljeni poligon morali su završiti što točnije u što kraćem vremenu. U prvoj kategoriji (djeca do 14. g.) 1. mjesto osvojila je Ema Lusavec, u 2. kategoriji (djeca do 18. g.) Lucia Živić, a u 3. kategoriji (iznad 18. g.) Dubravka Mavrović. U 4. kategoriji (djeca s invaliditetom), odlukom Upravnog odbora za uloženi trud sva djeca (njih osmero) dobila su zlatne medalje. Nakon natjecanja svi sudionici kampa, volonteri, posjetitelji i natjecatelji družili su se u prostorima kluba. (M.K.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike