Regija
U SPOMEN NA ORAHOVAČKOG RATNOG HEROJA

DVD Beljevina pobjednik
Hornungova Memorijala
Objavljeno 21. srpnja, 2015.
U pet disciplina nadmetalo se šest DVD-ova

ORAHOVICA - Nakon pet godina malog nogometa, Dobrovoljno vatrogasno društvo Orahovica 6. je memorijal u čast poginulog hrvatskog heroja Damira Hornunga i svog bivšeg člana organizirao u obliku natjecanja u operativnim vatrogasnim vježbama. Na natjecanju je sudjelovalo šest društava, i to DVD Kutjevo, Beljevina, Kršinci, Veliki Rastovac, Feričanci i domaćin Orahovica, a otvorili su ga orahovački gradonačelnik Josip Nemec te predsjednik društva domaćina Mato Orina. U sklopu svečanog čina otvaranja brat poginulog Damira i orahovački vatrogasac operativac Mario Hornung zahvalio je u ime obitelji.

- Moja obitelji već je evo šestu godinu zaredom počašćena i sretna što je ovakva plemenita organizacija kakva je vatrogastvo svoje natjecanje posvetila našem Damiru. Posebno smo sretni ove godine jer je natjecanje vatrogasno kakvo bi i trebalo biti i stoga smo zahvalni organizatoru na velikom trudu i želji da se očuva sjećanje na Damira, ali i sve ostale hrvatske heroje koji su dali život za slobodnu Hrvatsku – rekao je, između ostalog, Mario Hornung.

Natjecatelji su se nadmetali u pet disciplina, i to u brzini odijevanja interventne odore, spajanju usisnog voda, motanju vatrogasnih cijevi, vatrogasnoj vježbi s brentačama te rušenje meta pomoću vode iz autocisterne. Nakon svih vježbi najbrži i s najmanje negativnih bodova bilo je DVD Beljevina, drugo mjesto pripalo je DVD-u Kutjevo, treći je bio DVD Orahovica, a četvrto je mjesto osvojio DVD Feričanci.

- Drago nam je da smo i ove godine uspjeli organizirati ovaj memorijal i bez obzira na postignute rezultate, jedini pobjednik cijele ove priče je Damir Hornung, koji je bio izuzetan čovjek i izuzetan vatrogasac. Mi ćemo i dalje organizirati ovaj memorijal i zasigurno će to biti vatrogasno natjecanje jer smo od svih sudionika za ovu vrstu natjecanja dobili samo pohvale. Hvala svima koji su došli odati počast Damiru Hornungu jer je on to više nego zaslužio – zaključio je na kraju natjecanja predsjednik DVD-a Orahovica Mato Orina.

Vladimir GRGURIĆ
DVD Kršinci nagrađen za fair-play

Održano je i zanimljivo natjecanje u povlačenju užeta, u kojem je najuspješnije bilo društvo iz Kutjeva. Nagradu za fair-play na cijelom natjecanju primio je DVD Kršinci, koji je jedini imao i vatrogaskinje.

Možda ste propustili...

U UTORAK, 23. TRAVNJA

Babina Greda slavi Dan općine

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

POZVANI NA DOSTAVU PISMA NAMJERE

Štitar je poslovnu zonu ponudio poduzetnicima

Najčitanije iz rubrike