Crna kronika
KOD BARANJSKOG MJESTA ČEMINAC

Nakon sudara dvaju kamiona, pčele satima blokirale cestu
Objavljeno 22. srpnja, 2015.
Iako su kamioni uništeni, pukom srećom nije bilo teže ozlijeđenih

ČEMINAC - Nakon prometne nesreće koja se dogodila jučer, 40-ak minuta iza ponoći, u blizini baranjskog mjesta Čeminac, cesta koja povezuje Osijek s Belim Manastirom satima bila je zatvorena zbog - pčela!

Naime, kako doznajemo iz policije, nakon sudara dvaju kamiona na izlasku iz Čepinca prema Kozarcu iz jednog od njih rasule su se košnice pune pčela koje je trebalo pokupiti i prebaciti na novi kamion. Prvo se čekala dizalica koja je uklonila kontejner s košnicama, a tek tada, jučer prijepodne, cesta je mogla biti otvorena za promet. Oko 11 sati promet je pušten jednim kolničkim trakom i tekao je usporeno.

Kako neslužbeno doznajemo, u sudaru su sudjelovala dva kamiona, a na jednom se nalazio velik broj košnica punih pčela. Iako je kabina kamiona koji je prevozio pčele potpuno uništena, prema prvim informacijama nitko nije teže ozlijeđen. Teško je oštećen i prednji dio kamiona. Kako je udarac oštetio rezervoar, gorivo se razlilo po cesti, dok se kontejner s pčelama pomaknuo s mjesta.

Policija je u pomoć zbog najezde pčela pozvala Pavu Kraljika iz Pčelarske udruge “Baranja”.

- Pozvali su me jer je trebalo osigurati nekoliko košnica koje su visjele iz kontejnera. To smo, srećom, odradili za mraka, dok pčele miruju. Iz Osijeka je došla posebna dizalica koja je podigla kontejner u kojem se nalazilo 75 košnica s pčelama, na drugu prikolicu, jer je onaj kamion koji ih je trebao prevesti bio uništen - kazao je Pavo Kraljik.

U ovoj nesvakidašnjoj prometnoj nesreći uništene su, prema prvim informacijama, dvije do tri košnice pčela. Ostale su ostale nedirnute i mogle su se dalje transportirati prema Bjelovaru, kamo su krenule, čim je nabavljen novi kamion. Nakon očevida bit će poznati uzroci koji su doveli do ove prometne nesreće.

Sandra LACIĆ
PČELE “OKUPIRALE” ZNAK

Dolaskom na mjesto nesreće postalo je jasno zašto je cesta bila zatvorena za promet, a građanima je bio zabranjen pristup. Stotine pčela koje su se nalazile u košnicama koje su pale na cestu, “okupirale” su prometni znak koji je bio blizu mjesta nesreće. Stručnjaci za pčele su ih u ranim poslijepodnevnim satima uspjeli maknuti sa znaka.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike