Mozaik
PU OSJEČKO–BARANJSKA I KAZALIŠTE BELI MANASTIR

U Dramlju i ove godine ljetovalo 148
djece obitelji slabijeg imovnog stanja
Objavljeno 21. srpnja, 2015.

BELI MANASTIR/DRAMALJ – Policijsko odmaralište u Dramlju i ove je godine ugostilo 148 djece obitelji slabijeg imovnog stanja. Riječ je o aktivnostima koje već tradicionalno provodi Zaklada policijske solidarnosti. Ove su godine u Dramlju boravila djeca djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova iz svih krajeva Hrvatske. U sklopu ljetovanja organizirano im je mnoštvo aktivnosti, a među gostima se našlo i Gradsko kazalište Beli Manastir, koje je djeci izvelo besplatno predstave “Put po svijetu” i “Luckasti klauni”.

Belomanastirski kazalištarci u Dramalj su stigli kao rezultat dobre suradnje s Policijskom upravom osječko–baranjskom. Kazalištarci su prve večeri djeci uzrasta od 5. do 8. razreda odigrali uspješnicu “Put po svijetu”, u režiji Daniele Taslidžić Herman, a zanimljive likove iz priče oživjeli su Maja Grujić, Lea Vadas i Nemanja Bukvić, te je nakon predstave uslijedila diskovečer.

Sljedećega je dana bilo glasno i veselo u odmaralištu jer su djeca uživala i sudjelovala u interaktivnoj predstavi “Luckasti klauni” (Maja Grujić/ Lea Vadas), također u režiji Taslidžić Herman, a “pali” su i prvi autogrami koje su djeca nestrpljivo tražila od belomanastirskih glumaca, kao i popularni, neizostavni selfiji.

- Djeci je, zahvaljujući Gradskom kazalištu Beli Manastir, pruženo nekoliko sati pravog užitka, naime, “proputovali” su svijet i upoznali se s kulturama drugih naroda, a uz Luckaste klaune su se u interakciji s glumcima smijali njihovim zgodama i nezgodama do dugo u noć. Izvrsnost, kreativnost i predanost belomanastirskih kazalištaraca razlog je zbog kojega će se suradnja policije, posebice Odjela prevencije i Gradskog kazališta iz Belog Manastira zasigurno nastaviti stvaranjem novih edukativnih predstava na zadovoljstvo djece i mladih u Osječko-baranjskoj županiji - kažu iz Odjela za analitiku i odnose s javnošću PU osječko-baranjske.

Uz predstave, djeci su organizirane i škola plivanja, izleti, razne društvene igre, radionice, sportske aktivnosti i predavanja. Međutim, ono što je svakako među najvažnijim su brojna prijateljstva i druženja koja će trajati i nakon što ljeto prođe te zgode koje će još dugo prepričavati. Belomanastirsko kazalište, nakon uspjeha s “Annom Frank”, još je jednom potvrdilo da grad Beli Manastir napokon ima pravo, respektabilno kazalište.(N.Vek.)

Možda ste propustili...

REKORDNA CIJENA NA AUKCIJI

Sokol prodan za 173 tisuće dolara

PLANIRA SE ODRŽAVANJE 13. VELJAČE 2021. U OPATIJI

HRT: Uskoro natječaj za Doru 2021.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana