Mozaik
PU OSJEČKO–BARANJSKA I KAZALIŠTE BELI MANASTIR

U Dramlju i ove godine ljetovalo 148
djece obitelji slabijeg imovnog stanja
Objavljeno 21. srpnja, 2015.

BELI MANASTIR/DRAMALJ – Policijsko odmaralište u Dramlju i ove je godine ugostilo 148 djece obitelji slabijeg imovnog stanja. Riječ je o aktivnostima koje već tradicionalno provodi Zaklada policijske solidarnosti. Ove su godine u Dramlju boravila djeca djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova iz svih krajeva Hrvatske. U sklopu ljetovanja organizirano im je mnoštvo aktivnosti, a među gostima se našlo i Gradsko kazalište Beli Manastir, koje je djeci izvelo besplatno predstave “Put po svijetu” i “Luckasti klauni”.

Belomanastirski kazalištarci u Dramalj su stigli kao rezultat dobre suradnje s Policijskom upravom osječko–baranjskom. Kazalištarci su prve večeri djeci uzrasta od 5. do 8. razreda odigrali uspješnicu “Put po svijetu”, u režiji Daniele Taslidžić Herman, a zanimljive likove iz priče oživjeli su Maja Grujić, Lea Vadas i Nemanja Bukvić, te je nakon predstave uslijedila diskovečer.

Sljedećega je dana bilo glasno i veselo u odmaralištu jer su djeca uživala i sudjelovala u interaktivnoj predstavi “Luckasti klauni” (Maja Grujić/ Lea Vadas), također u režiji Taslidžić Herman, a “pali” su i prvi autogrami koje su djeca nestrpljivo tražila od belomanastirskih glumaca, kao i popularni, neizostavni selfiji.

- Djeci je, zahvaljujući Gradskom kazalištu Beli Manastir, pruženo nekoliko sati pravog užitka, naime, “proputovali” su svijet i upoznali se s kulturama drugih naroda, a uz Luckaste klaune su se u interakciji s glumcima smijali njihovim zgodama i nezgodama do dugo u noć. Izvrsnost, kreativnost i predanost belomanastirskih kazalištaraca razlog je zbog kojega će se suradnja policije, posebice Odjela prevencije i Gradskog kazališta iz Belog Manastira zasigurno nastaviti stvaranjem novih edukativnih predstava na zadovoljstvo djece i mladih u Osječko-baranjskoj županiji - kažu iz Odjela za analitiku i odnose s javnošću PU osječko-baranjske.

Uz predstave, djeci su organizirane i škola plivanja, izleti, razne društvene igre, radionice, sportske aktivnosti i predavanja. Međutim, ono što je svakako među najvažnijim su brojna prijateljstva i druženja koja će trajati i nakon što ljeto prođe te zgode koje će još dugo prepričavati. Belomanastirsko kazalište, nakon uspjeha s “Annom Frank”, još je jednom potvrdilo da grad Beli Manastir napokon ima pravo, respektabilno kazalište.(N.Vek.)

Najčitanije iz rubrike