Kultura
AKTIVNOSTI HDFP-A I UDRUGE MALA FILOZOFIJA IZ ZADRA

Prvi ljetni vikend filozofske prakse
Objavljeno 19. srpnja, 2015.

OBROVAC - Hrvatsko društvo za filozofsku praksu, Udruga Mala filozofija iz Zadra i Srednja škola Obrovac polovinom srpnja organizirali su prvi ljetni vikend filozofske prakse u Hrvatskoj.

“Na filozofskom vikendu željeli smo sudionicima pružiti uvid u veliki broj različitih metoda filozofske prakse u svijetu i Hrvatskoj, aktualizirati pitanja koja muče suvremenu filozofiju te propitati načine na koje filozofska praksa može biti korisna širim društvenim slojevima. Petnaestak sudionika iz Hrvatske i Slovenije na filozofskom je vikendu imalo priliku vidjeti razne metode koje su predstavili Ivana Kragić i Bruno Ćurko iz Male filozofije te Zoran Kojčić iz HDFP-a. Tako su na filozofskom vikendu predstavljeni: filozofsko savjetovanje, filozofija s djecom, filozofska šetnja, filozofski cafe, filozofska večera, različite filozofske radionice o kritičkom mišljenju, definiranju pojmova, propitivanju, filmu i glazbi”, kaže se u priopćenju organizatora.

Idući filozofsk seminar bit će održan u rujnu 2015., u Beogradu, kada će Oscar Brenifier i Viktoria Chernenko, pored domaćih filozofa, predstaviti svoj rad. (D.Kć.)

Možda ste propustili...

POSVEĆEN JE 150. ROĐENDANU JEDNE OD NAJPREVOĐENIJIH HRVATSKIH KNJIŽEVNICA

Znanstveni skup “Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju”

POD NAZIVOM “CRTAM. STVARI POSTAJU ČUDNE”

Izložba umjetnice Marije Ančić u Galeriji Kulturnog centra Osijek

Najčitanije iz rubrike