Regija
MLADI IZ ŠPANJOLSKE, PORTUGALA I RH U VINKOVCIMA

Volonteri će urediti dvije škole i vrtić
Objavljeno 17. srpnja, 2015.

Vezani članci

DRUŠTVO NAŠA DJECA SLATINA U PROJEKTU “ZAJEDNO ZA BOLJE I LJEPŠE DJECI”

Uredili dva dječja igrališta

VINKOVCI - Hrvatska kulturna zajednica u suradnji s Gradom Vinkovcima organizirala je boravak volontera iz Španjolske, Portugala i Hrvatske u Vinkovcima od 13. do 19. srpnja. Volonteri će raditi na uređenju i ličenju škola i vrtića, a organiziran je i duhovni program uz razmatranja, katehezu i svakodnevnu svetu misu.

- Pratim grupu volontera, a naš je cilj omogućiti studentima i mladima koji su došli da učine nešto dobro za druge. Ovo je odlična mogućnost da volonteri nauče nešto o povijesti gradova u kojima borave - istaknuo je mons. Jorge Ramos, svećenik Opus Dei u Hrvatskoj.

Kako bi bolje upoznali hrvatsku kulturu i povijest, volonteri će jedan dan provesti u Vukovaru, gdje će posjetiti mjesta stradanja u vrijeme agresije na RH. Nakon boravka u Vinkovcima, volontiranje će nastaviti u Gunji kako bi pomogli stanovništvu koje je prošle godine bilo pogođeno poplavom.

- U razgovoru s vinkovačkim gradonačelnikom Mladenom Karlićem dogovorili smo da uredimo dvije škole te jedan vrtić. U Gunji nemamo određena mjesta nego ćemo ići u obitelji gdje je potrebna pomoć. U sklopu ovog projekta u Vinkovcima boravi oko 50-ak volontera i svaki dan im je isplaniran tako da uz rad mogu puno toga naučiti - istaknuo je Angel Gonzalez de Rabago, voditelj volontiranja.

Na početku boravka u Vinkovcima sve nazočne pozdravio je dogradonačelnik Ivan Bosančić. M. Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana