Regija
DRUŠTVO NAŠA DJECA SLATINA U PROJEKTU “ZAJEDNO ZA BOLJE I LJEPŠE DJECI”

Uredili dva dječja igrališta
Objavljeno 17. srpnja, 2015.

SLATINA – Zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade za razvoj lokalne zajednice “Slagalica”, Grada Slatine i tvrtke Agroduhan, Društvo Naša djeca Slatina realiziralo je projekt “Zajedno za bolje i ljepše djeci”, u sklopu kojega su uređena i opremljena dječja igrališta u ulicama Ljudevita Jonkea i Andrije Hebranga u Slatini. Trebalo je porušiti velika stara stabla, porezati osušene grane, postaviti novu zaštitnu žičanu mrežu, obnoviti postojeća i nabaviti nova igrala, obojiti ograde i klupe, i obaviti niz drugih poslova. S obzirom na sveobuhvatnost potrebnih radova, u realizaciji projekta ostvarena je uspješna suradnja s Gradom, koji je bio i partner u projektu, te s gradskim službama, ustanovama i tvrtkama, ali i brojnim udrugama i poduzetnicima. Predsjednica DND-a Slatina Snježana Pačarić na svečanosti otvorenja igrališta u Ulici Ljudevita Jonkea istaknula je da nitko nije odbio suradnju ili molbu za pomoć, od Javne vatrogasne postrojbe i komunalnih tvrtki Komrad i Slatina kom, do Centra za poduzetništvo i privatnih poduzetnika.

– Mnogo ljudi odraslo je u ovom parkiću i posebno nam je drago što smo ovim projektom vratili djecu na igralište i što su i susjedi s oduševljenjem prihvatili njegovo uređenje - kazala je Pačarić.

Otvarajući igralište, zamjenik gradonačelnika, dr. Miroslav Venus, zamijetio je sinergiju velikog broja osoba, predstavnika lokalne samouprave, institucija i nevladinih udruga te u ime Grada zahvalio Društvu Naša djeca na predanom volonterskom radu na ovim i drugim projektima:

– Ponovno se pokazuje da bez ljubavi prema svojoj sredini i bez volonterskog rada ne može biti napretka. S obzirom na to da se i profesionalno bavim prevencijom ovisnosti, drago mi je kad se ostvaruju aktivnosti usmjerene k boljitku djece i korisnom provođenju njihova vremena.

Dr. Venus je pozvao roditelje da sa svojom djecom što više posjećuju park, uz posebno upozorenje mladeži da ne uništava igrališta i da ne upropaštava uložene napore volontera, kako bi ovakvi objekti bili na ponos grada i svih osoba i institucija koje su u tim akcijama sudjelovale. Petar Žarković

Predavanje za roditelje

Održan je i mali edukativni program igara te druženje roditelja i djece. Educirani voditelji i volonteri Društva Naša djeca Slatina pripremili su za roditelje prigodno kraće predavanje, radionice i igre kojima su mogli produbiti svoja znanja i vještine o odgoju djeteta i važnosti igre za psihofizički razvoj djeteta. Ova je aktivnost održana kao nastavak projekta “Neka odrastanje bude dječja igra”, koji zajednički organiziraju Savez društava Naša djeca Hrvatske i NIVEA, koja je donirala 150.000 kuna za provođenje programa edukacije volontera iz društava Naša djeca iz cijele Hrvatske te za organizaciju radionica za roditelje o temi poticanja dječje kreativnosti i razvoja kroz igru.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike