Regija
OMILJENO KUPALIŠTE

Na Banji nova dječja i sportska
igrališta, klupe, kabine, stolice
Objavljeno 10. srpnja, 2015.

VINKOVCI - Svečano je obilježen završetak uređenja gradskog kupališta Banja Vipnetovom donacijom u okviru projekta “Čini pravu stvar”. Nova oprema i sadržaji Vipnetova su trajna donacija gradovima.

- Prilikom opremanja kupališta Banja, omiljenog mjesta za odmor i rekreaciju Vinkovčana, nastojalo se maksimalno odgovoriti na potrebe i navike korisnika, kako unošenjem dodatnih sadržaja, tako i oplemenjivanjem postojećih, uz ostavljanje prostora za daljnji razvoj. Odabirom vrste novih sadržaja cilj nam je bio produžiti korištenje Banje i na vrijeme izvan same kupališne sezone, pritom nudeći ponešto za pripadnike svake generacije - istaknula je arhitektica Karmen Prlić, autorica idejnog rješenja projekta uređenja kupališta iz arhitektonskog ureda “Jukić i Prlić”.

Za najmlađe postojeće dječje igralište obogaćeno je novim penjalicama s toboganom i pješčanikom, za sportaše i rekreativce popravljeni su tereni odbojke na pijesku, a dodani badminton-igralište i trim-park. Postavljene su i nove klupe, kabine za presvlačenje, uređen je prostor s roštiljima i garniturama za sjedenje te drvena sunčališta s jedrima za hlad.

- U ime građana grada Vinkovaca zahvaljujemo Vipnetu i veseli me što smo zajedno omogućili ovako lijep dar svim ljubiteljima kupališta Banja u povodu obilježavanja Dana grada. Zahvaljujući ovoj lijepoj donaciji imamo sadržaje za sve kategorije stanovnika. Grad Vinkovci dosad je uložio približno tri milijuna kuna u uređenje kupališta. Ono što nedostaje, prema mom mišljenju, jedan je umjetni bazen u vodi koji bi imao dno jer uvijek postoji neki strah da se nekom nešto ne dogodi - istaknuo je vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić.

U dvije godine Vipnet je opremio i uredio slatkovodna kupališta u osam gradova i četiri županije, u što je uložio milijun kuna, a više od 70 posto elemenata ugrađenih na kupalištima hrvatski su proizvod.

- Prošle smo godine, na 15 godina Vipneta, pokrenuli veliki program društveno-odgovornog poslovanja “Čini pravu stvar”, koji se sastoji od tri dijela: educiraj, recikliraj i volontiraj. Unutar dijela “recikliraj” pokrenuli smo uređenje slatkovodnih kupališta - izjavila je Martina Rizman Matić, direktorica Korporativnih komunikacija Vipneta. M. Kokaj

Možda ste propustili...

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

UGODAN POSJET STUDENCU U LADIMIREVCIMA

Kada skoknu do svoje trgovine, ni kuću ne zaključavaju!

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

Najčitanije iz rubrike