TvObzor
IVANA KOVAČ

Odabrala sam sporiji put i toga se držim
Objavljeno 10. srpnja, 2015.
Album mi je bio najprodavaniji u hrvatskoj kad je izišao, a bio je album prvijenac. mislim da je to za mene velika stvar

Neko vrijeme nije je bilo u medijima, ali Ivana Kovač radila je punom parom i na njezinu poslovnom planu mnogo je noviteta. O svemu smo, dakako, porazgovarali za TV Obzor. Ivana nam je, između ostalog, pričala o novoj pjesmi i novim suradnjama, otkrila kako je zadovoljna svojom pozicijom na domaćoj sceni, zašto je promijenila diskografa i kako će provesti ljeto.

Kako je došlo do suradnje s Mladenom Grdovićem i Antonijom Šolom za novu pjesmu “Mala mafioza”? Kada možemo očekivati popratni videospot?

- Mladen me pitao idem li na Splitski festival, na što sam mu odgovorila da ne idem, da nemam pjesmu. Pod tim mislim na određeni tip pjesme. Odgovorio je: Ne može! Moraš ići na Split, ja ću ti napisati pjesmu! I tako je i bilo. Nazvao me za nekoliko dana s melodijom i dijelom aranžmana, što se meni jako svidjelo, i onda je Tonka napisala tekst. Spot je u završoj fazi, a izići će malo nakon festivala.

Novi ljetni hit

Je li pjesma ispala onakvom kakvom ste je zamišljali i mislite li da će postati novi ljetni hit?

- I bolja od onoga što sam zamišljala! Igor Ivanović i Franjo Judnič tako su je lijepo zapakirali u aranžman. Ima zvuka Sicilije, starih pjesama Splitskog festivala, vesela je i pozitivna. Hoće li biti hit? E, to ne znam... Ali se nadam da hoće. Pjesma je pisana za ljeto i baš je prava dalmatinska pisma, stoga nisam razmišljala da bih je izvela bilo gdje drugdje nego na Splitskom festivalu.

Kako ste zadovoljni s nedavnim CMC Festivalom, na kojem ste se predstavili duetom “Dva goluba”?

- Zadovoljna sam. Mladen i ja smo imali pjesmu koja je bila drukčija od ostalih pjesama na tom festivalu. Lijepu laganu dalmatinsku baladu, onako pomalo tradicionalnu. A i kod kuće sam, što mi je najdraže od svega.

Javnost ste tada oduševili zablistavši u predivnoj kreaciji Matije Vuice, znači li to da nastavljate suradnju?

- Haljine nekako biram prema pjesmi, a naravno da bih htjela nastaviti suradnju, jer je Matija fenomenalna dizajnerica, koja u svoje kreacije unosi komadić mistike, elegancije, profinjenosti i romantičnosti.

Jeste li zadovoljni trenutačnom pozicijom na hrvatskoj glazbenoj sceni?

- Može to još bolje. Ali polako. U startu sam, i to potpuno svjesno, odabrala sporiji put - onaj bez ekscesa, držeći se prave hrvatske zabavne glazbe. Bez dodataka drugih prizvuka. Ali to je moj odabir i njega ću se držati jer se tu najbolje osjećam. Ipak, da sam malo toga napravila, nisam. Album mi je bio najprodavaniji u Hrvatskoj kad je izišao, a bio je album prvijenac. Mislim da je to za mene velika stvar.

Svi putevi vode u Dalmaciju

Često svirate u Sloveniji, ondje su vaši singlovi broj jedan na mnogim listama. Kako to komentirate?

- Obožavam ih! Slovenija je moje veliko iznenađenje jer mi nije bilo ni na kraj pameti da će me tako prihvatiti, odnosno moje pjesme. Nekako krećeš od svog teritorija i tu puštaš sidro, ali eto... 'Ko bi reko čuda da se dese! (smiješi se)

Zašto ste se odlučili promijeniti izdavačku kuću?

- Iziašla sam iz Croatia Recordsa i prešla u izdavačku kuću Scardona. Scardona je izdavačka kuća koja se za svog izvođača brine u cijelosti - od snimki do nastupa, medija, strategije, a to je meni potrebno. Naravno, tu je i PR agencija Hamar media, s kojom surađujem od pjesme “Crno vino, crne oči”.

Radite li već na materijalima za novi album? Čuo sam da ste promijenili tim autora, pa nam recite možemo li očekivati drukčije pjesme ili ostajete pri zabavnoj glazbi?

- Imam nekoliko pjesama u ladici. Svaku od njih ću izdati, ali ne znam kojim redoslijedom. Sigurno će biti još pjesama Dražena Zečića, jer je on ipak napisao pola mog prvog albuma. Nastavit ću suradnju i s Mladenom Grdovićem. Ma, bit će pjesama. Bar je to nešto što čovjeka ispuni. A ako gledamo po žanru, zabavna glazba definitivno ostaje moj đir!

Kako ćete provesti ljeto, a koji su vam planovi za ostatak godine?

- Nakon festivala idem k mami u Tribunj i otamo krećem na nastupe, jer ljeti svi putevi vode u Dalmaciju. (smijeh) A ostatak godine... Nove pjesme, novi planovi, novi spotovi i tko zna što još.

Razgovarao: Adrian ANDREJEK
Kritike javnosti

Kako se nosite s kritikama javnosti, mislite li da očekuje previše od vas s obzirom na to da ste kći Miše Kovača?

- U početku možda i jesu imali prevelika očekivanja, ali sad više nije tako. Shvatili su da ja imam svoj film i da me previše ne zanima nešto što nije u mojoj frekvenciji. Ono što ja radim isključivo je moja zasluga, kad se penjem na binu na nastupima, penjem se ja, a ne on. Kad pjevam, pjevam ja, a ne on. Da sam se slučajno ranije počela baviti glazbom mislim da bi mi bilo puno teže, meni samoj. Na scenu sam došla kao formirana osoba sa svojim stavovima i to je pozitivna strana cijele priče.

Možda ste propustili...

NA HBO MAX STREAMING PLATFORMI I HBO KANALU

Premijera miniserije “Simpatizer”

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata