Regija
ŽALI SE NA SUSJEDE U VELIKOJ KOPANICI I NAČELNICU OPĆINE:

Trepšić: Posjekli mi čemprese pred kućom, pisao sam i cestovnoj inspekciji
Objavljeno 9. srpnja, 2015.
Susjedi Vukovac naviknuti su na tužbe susjeda, koje je, kažu, uvijek gubio

VELIKA KOPANICA - “Načelnica Velike Kopanice Ružica Vukovac kroz svoju funkciju pokazuje moć i provodi teror. Ispred moje kuće bezobrazno je, preko svog komunalnog redara, dala isjeći čemprese, a istovremeno želi prirediti novi prostor za parking voznog parka kakav već sada ilegalno postoji pred kućom njezina oca”, tvrdi 77-godišnji Vinko Trepšić, prvi susjed obitelji Vukovac, u Velikoj Kopanici.

Očevidom komunalnog redara od 18. svibnja ove godine utvrđeno je naime “da drveće koje se nalazi na javnoj površini ispred kuće broj 94 zaklanja preglednost prilikom izlaska na županijsku cestu 4218 i predstavlja opasnost za sudionike koji se uključuju u promet sa susjednih čestica. Odlukom o komunalnom redu propisano je da se poradi očuvanja javnih površina zabranjuje da se ukrasni nasadi nadvijaju na javne površine i ometaju promet”, pa je Tepšić upozoren da ukloni navedeno drveće, ili će to obaviti nadležni pogon, što je i učinjeno.

- Nema govora ni o kakvom drveću. To su bili obični grmići. Mene optužuju da ne poštujem komunalni red, a to raslinje posađeno je u prošlom stoljeću, kada ovaj komunalni red nije niti postojao. Posađeno je prije svega zbog oplemenjivanja prostora, a i sprječavalo je oca načelnice da pretvori zelenu površinu u parkiralište - navodi Trepšić, uvjeren kako su fotografije spornog “drveća” snimljene tendenciozno, iz Vukovčeve kuće. Nezadovoljnom susjedu čašu je prelilo slanje “čestitke” za rušenje njegovih grmova.

- Mislio sam da je zakopana ratna sjekira - veli Trepšić, koji očigledno godinama nije u dobrosusjedskim odnosima s obitelji Vukovac te preko medija želi poručiti kako “načelnica koristi svoju moć na krivom mjestu i na krivi način”. “Iritantno je da netko ne vidi pred svojom kućom, a uređuje pred drugima”, kaže. Navodi i nesuglasice zbog smrada sa susjedove farme krava zbog istjecanja fekalija, koje se, kaže, za kišnog vremena “u lagunama” zadržavaju ispred njegove kuće, zatim zbog nezakonitog parkinga na javnoj površini, pa se žalio i cestovnoj inspekciji u Zagreb, od koje očekuje odgovor.

No susjedi Vukovac nisu iznenađeni prozivkama susjeda Trepšića, iako ih sve opovrgavaju. Kažu kako Trepšić samo povremeno iz Osijeka dođe u rodno selo gdje bi samo odmarao, no tu se živi i radi.

- Njemu sve smeta. Imali smo malog galibarića. Susjedu je smetalo kukurikanje pa sam ga morao zaklati, smetala mu je grana drveta, krave koje muču... Prijavljivao me zbog farme i smrada u dvorištu, iako je udaljena nekoliko stotina metara, zbog visine ograde, gradnje puta... Desetak puta tužio me i uvijek izgubio sud. Prema njegovu mišljenju ja sam stalno kriv - odgovara na optužbe Jakob Vukovac. Da ružna situacija i stalni prigovori djeluju na cijelu obitelj, potvrđuje i njegova supruga Đurđa i kći Janja.

- Tužio nas je da ispuštamo rabljeno ulje, da zagađujemo okoliš, za sve i svašta. Dokazano je da nije istina. I sutkinja je kazala da je riječ o konfliktnoj osobi. Ali ništa ne zamjeramo. Susjedi se trebaju poštovati - smatraju Vukovčevi, koji su, kako navode, pomagali, sada pokojnoj Trepšićevoj majci i uvijek nastojali biti dobri susjedi “jer susjed je dragocjeniji od brata”.

Marija RADOŠEVIĆ

Ružica Vukovac

načelnica Velike Kopanice

NE PETLJAM SE U OVLASTI KOMUNALNOG REDARA

Načelnica Ružica Vukovac je, pak, u telefonskom razgovoru kazala kako je, preuzimajući čelno mjesto u općini, zatekla veliki komunalni nered - od divljih deponija do drveća na javnim površinama koje ometa sigurnost u prometu. “Zbog toga se Vijeće odlučilo na zapošljavanje komunalnog redara, u čijoj je to nadležnosti. Unazad nekog vremena 'okljaštreno' je ispred kuća 20-ak oraha koji su smetali prometnoj preglednosti. Prema istom principu, zbog sigurnosti, očišćeno je drveće i grmlje u cijeloj općini. Ne petljam se u ovlasti komunalnog redara”, odgovorila je načelnica.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike