Sport
“LIOVIĆ TREĆI”: MARIO LIOVIĆ

Debi u reprezentaciji imao u 32., ali status ne namjerava ispustiti
Objavljeno 8. srpnja, 2015.

Gotovo deset mjeseci trajala je posljednja kuglačka sezona. Među onima koji su je odradili maksimalno bio je i Mario Liović, koji je osim klupskih obveza, imao i one reprezentativne.

Naime, Mario je u svibnju prvi put zaigrao na jednom velikom seniorskom reprezentativnom natjecanju. Bio je član hrvatske izabrane vrste na ekipnom SP-u u njemačkom Speichersdorhu, koja je odigrala četiri utakmice, a u jednoj od njih na stazama je bio i osječki kuglač.

- Odigrao sam dvoboj protiv Italije u sklopu skupine. Očekivano smo pobijedili, srušio sam 605 čunjeva, na premijeri sam mogao i bolje. Vjerovao sam da ću dobiti drugu prigodu u nastavku, nisam je dočekao. Izgubili smo nespretno u četvrtfinalu od Austrije, propustili prigodu da nakon više od dva desetljeća uzmemo momčadsku medalju - kaže Liović, koji je nakon igranja za mlađe dobne kategorije (ima i dva kadetska odličja), reprezentativni debi u najjačoj vrsti dočekao u dobi od 32 godine.

- Mogao sam i bar dvije godine ranije, tada sam također bio u konkurenciji iz koje sam ispao ne svojom krivnjom. No, sada vjerujem da ću se ustaliti u reprezentativnom okruženju - nada se Liović, kojeg su pod stijeg i doveli odlični nastupi tijekom sezone.

U poretku za kuglača lige, zauzeo je petu poziciju, s ukupnim prosjekom od 617 čunjeva.

- Brojke su najbolji pokazatelj, a one su prošle sezone bile kvalitetne. Naravno, želim da u sljedećoj sezoni budu još bolje - kaže izdanak poznate osječke kuglačke dinastije (za one koji možda ne znaju, otac Miroslav i djed Ante).

Stoga nije čudno da se s kuglom druži od svojih dječačkih dana. Prve nastupe imao je na natjecanjima najmlađih još u bivšoj državi, a ozbiljnije je krenulo od 11. godine.

- Kuglanje je kod nas obiteljski sport, stoga ništa čudno da sam nastavio tradiciju. Početak je bio u Slavoniji, a igrao sam još za Opeku, Kandit, Zrinski Pivovaru, Grafičar Vodovod, đakovačku Fortunu, te sam iza sebe sada ostavio i drugu sezonu u Osijeku.

Pripreme za treću polako već počinju, a Liović će u novoj sezoni i dalje ostati jedan od nositelja uspješnijeg prvoligaša s Drave.

- U prijelaznom roku ostali smo bez Šarkezija, koji ide u Njemačku. Vratili su se Kuić i Rukavina, koji će osnažiti konkurenciju u momčadi gdje sam sada uz Mušanića i Pušića najiskusniji igrač. No, vjerujem da ćemo se u novoj sezoni predstaviti u dobrom svjetlu, kako u domaćim natjecanjima, tako i na NBC pokalu - priželjkuje Liović, koji vjeruje da će sljedeće proljeće imati i reprezentativne obveze (one poslovne obnaša u Solar Osijeku, gdje ima maksimalno razumijevanje poslodavca za sportski dio).

- Novigrad je domaćin pojedinačnog Svjetskog prvenstva, naravno da bih volio zaigrati pred domaćom publikom. Objektivno, u konkurenciji koja će biti manja nego za momčadski dio, neće biti lako upasti. Ali, nova sezona donosi nove izazove i dokazivanja - kaže Mario Liović.

Nino BENČINA
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike