Kultura
DANAS PREDSTAVLJANJE KATALOGA O BOLLÉU U MUO-U U ZAGREBU

Sjajan tekst o arhitektu s više od 100 ilustracija i fotografija
Objavljeno 6. srpnja, 2015.

ZAGREB - Izvanredni profesor na Odsjeku za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu, dr. sc. Dragan Damjanović autor je teksta u katalogu “Herman Bollé, graditelj hrvatske metropole”, a predstavljanje kataloga, kojim je popraćena istoimena izložba bit će održano u Muzeju za umjetnost i obrt danas (utorak, 7. srpnja) u 11 sati. Uz autora, u prigodi predstavljanja kataloga govorit će Miroslav Gašparović, ravnatelj MUO-a, i dr. sc. Zvonko Maković, predsjednik DPUH-a.

Put prema Zagrebu / Bollé i kulturna, politička i privredna elita Zagreba / Stilovi i Bollé te Vodič po Bolléovom Zagrebu (Kaptol, Gornji grad, Donji grad, Obrtna škola i Muzej za umjetnost i obrt, Vile i ostale građevine u sjevernim dijelovima Zagreba i Mirogoj) poglavlja su kataloga u kojem je objavljeno više od 100 ilustracija (karte, grafikoni, nacrti, crteži, grafike) i fotografija (autori Dragan Damjanović, Sanja Bachrach-Krištofić, Mario Krištofić, Srećko Budek i Vedran Benović). Bachrach & Krištofić autori su dizajna kataloga (tiskano je i englesko izdanje).

Rad Dragana Damjanovića, koji je temelj teksta objavljenog u katalogu, sufinancirala je Hrvatska zaklada za znanost projektom br. 4153 Croatia and Central Europe: Art and Politics in the Late Modern Period (1780-1945). U katalogu se navodi i posebna zahvala Zagrebačkoj nadbiskupiji i podružnici Gradska groblja Zagrebačkog holdinga d.o.o. na ljubaznoj suradnji i dozvoli za fotografiranje. (D.Kć.)

Možda ste propustili...

HRT: NOVI KONCERT “U OZRAČJU TAMBURE”

Izvest će i “Meetup”

“POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA”

Planet Art uKinu Urania

Najčitanije iz rubrike