Regija
UTEMELJITELJ HDSSB-A POZVAO DORH U PODRAVSKU MOSLAVINU I VILJEVO

Glavaš: Stat ćemo na kraj lokalnim šerifima poput Feketea i Šimare
Objavljeno 6. srpnja, 2015.

PODRAVSKA MOSLAVINA - HDSSB će biti prevaga u formiranju parlamentarne većine, a nakon ulaska u novu vladu pozabavit ćemo se lokalnim šerfima, s “feketeima” i “šimarama” u svih pet slavonskih županija. Mnogi od njih završit će s one strane brave - poručio je u Podravskoj Moslavini utemeljitelj HDSSB-a Branimir Glavaš.

Nakon što je nedavno prozvao načelnika susjedne općine Viljevo, Ivana Feketa, na skupu u Podravskoj Moslavini Glavaš je prozvao i načelnika te općine Zdravka Šimaru, iskoristivši, zanimljivo, istu analogiju - derutnih društvenih domova, koji su, kaže, “slika i prilika” općinskih načelnika.

- Haraju ovim dvjema općinama već pune 22 godine. Fekete je lažov i potencijalni kriminalac, za kojega postoje osnovane sumnje da je nezakonito raspolagao proračunskim sredstvima. To nije novac obitelji Fekete. Ništa bolje nije ni ovdje, gdje vlada brat čovjeka koji je opustošio Slatinsku banku. Gdje je on sve ove godine ulagao proračunski novac? Da ga je racionalno trošio, ne bismo bili u ovom ćumezu od dvorane. HDSSB će se s njima obračunati politički, a ja pozivam DORH u Viljevo i Podravsku Moslavinu - rekao je Glavaš i dodao kako je u riječ o “pljački po modelu HDZ-a”.

- Upravo ti koji su u 25 godina opustošili zemlju i uništili gospodarsku supstancu sada namjeravaju ponovno preuzeti vlast. No nisu Slavonci i Baranjci naivni. Vide građani tko im prodaje maglu, a tko im govori istinu. HDSSB nikoga nije prevario. Što smo obećali, iza toga stojimo, imamo program i dajemo maksimum da ga realiziramo. Upravo zato želimo ravnopravno participirati u budućoj hrvatskoj vladi - poručio je Branimir Glavaš.

Naglasio je kako je HDSSB alternativa “nesposobnom” Milanovićevom SDP-u i Karamarkovom HDZ-u, “koji je 20 godina pljačkao vlastitu državu, i pljačkat će ponovno budu li samostalno vladali”. Za potporu budućem mandataru vlade imaju i jasne uvjete: prihvaćanje njihova programa i Željka Kraljička za ministra poljoprivrede, preseljenje toga ministarstva u Slavoniju, ali i najmanje mjesto zamjenika ministra regionalnog razvoja i EU fondova. (R.I.)

Fekete: Općina nije imala 22 milijuna eura

Načelnik općine Viljevo Ivan Fekete očitovao se priopćenjem o nedavnim izjavama čelnika HDSSB-a. Neugodno je iznenađen usporedbama sa sjevernokorejskim diktatorom. Kaže kako općine Viljevo, Marijanci i Podravska Moslavina od 1993. zajedno nisu imale na raspolaganju 22 milijuna eura, da dvorana nije otvarana dva puta i da je društveni dom u primjerenom stanju. “Općina je ovih dana dobila građevinsku dozvolu za uređenje centra, vrijednosti više od 20 milijuna kuna”, otkriva. Nabraja dalje infrastrukturne projekte: “Sagrađena je vodoopskrbna i plinovodna mreža, asfaltirane su ulice i uređuju se nerazvrstane ceste, vodi se briga o uređenju i održavanju društvenih domova, školskih, športskih i vjerskih objekata, javne rasvjete, vatrogasnih domova i mrtvačnice te se provode brojni drugi projekti”, kaže Fekete te županijske čelnike proziva za “prodavanje magle”. Dodaje i da pomažu studentima, učenicima, rodiljama te obiteljima lošijeg imovinskog stanja. Račun općine, kaže, nikad nije bio blokiran, a za budućnost imaju spremnih projekata u vrijednosti većoj od 50 milijuna kuna.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike