Sport
NK OSIJEK JOŠ SLAŽE MOMČAD

U Kranjčevićevoj će igrati
momčad koja ni minute
nije odigrala zajedno
Objavljeno 5. srpnja, 2015.
Momčad se još uvijek slaže i uigrava, a taj će proces potrajati još neko vrijeme

Nastupom na turniru u Szombatelyu nogometaši Osijeka pratično su zaokružili pripremno razdbolje za novu sezonu MaxTV Prve HNL. Međutim, koliko je kvalitetan ovaj novi Osijek u ovom je trenutku nemoguće procijeniti.

Momčad se još uvijek slaže i uigrava, a taj će proces potrajati još neko vrijeme. Međutim, trener Dražen Besek nakon nastupa u Mađarskoj imao je razloga za zadovoljstvo. Osječani su završili treći, ali nisu izgubili utakmicu u regularnom dijelu. U polufinalu protiv Vasasa presudili su im jedanaesterci. No, dojam koji je Osijek ostavio bio je sasvim dobar i kod Beseka izazvao zadovoljstvo.

- Neplanirano nam je “upao” taj turnir, ali imali smo prilike vidjeti gdje smo u odnosu na mađarske prvoligaše. S obzirom na opterećenje šestosatnog putovanja, pa na vrućinu koja nas je tamo dočekala reagirali smo jako dobro. Igrali smo protiv dva jaka suparnika, a moji su dojmovi vrlo pozitivni - rekao je Besek.

Otkrića Špoljarić, Štrkalj i Arsenić

Kada završavaju pripreme obično bismo podvukli crtu na to razdoblje. Međutim, s obzirom na okolnosti u kojima se za sezonu spremao Osijek, to je praktično nemoguće učiniti. Naime, gotovo smo sigurni da će na prvoligaškoj premijeri protiv Zagreba na teren izići momčad koja ni minute nije igrala zajedno! Besek je puno toga morao raditi u hodu, a najveći dio vremena na test-utakmicama potrošio je na ispitivanje mogućnosti svog igračkog kadra.

- Daleko smo mi još od standardnosti i stabilnosti momčadi. Polako se kompletiramo i iz dana u dan to izgleda sve bolje, ali posao je daleko od gotovog. Ipak, vjerujem kako ćemo biti dovoljno stabilni da ne gubimo glavu u slučaju lošeg rezultata. Znamo svoje ciljeve i u njima moramo ustrajati - priča trener osječkog prvoligaša.

Pripreme su ipak donijele neke novitete. Novi kontingent mladih igrača nametnuo se i to je najbolja vijest.

- Iznimno me veseli napredak Špoljarića, Štrkalja i Arsenića. Iskazali su veliki potencijal, a on će se najbolje reflektirati i dalje ako ne bude psihoze borbe za opstanak. Njima će samopouzdanje rasti, a time i kvaliteta naše igre. Kapaciteti naše momčadi su daleko veći od borbe za opstanak, samo u to moram uvjeriti one igrače koji su prolazili kroz tu katarzu prošle sezone.

Uglavnom, Besek polako slaže mozaik novog Osijeka, a kada će posao biti gotov ovisi i o tome kada će biti zaokružen igrački kadar. U ovom trenutku možemo reći kako je Besek zamislio zanimljiv spoj mladosti i iskustva.

Ljetne akvizicije donose iskustvo

Ipak, psihološka strana cijele priče bit će iznimno važna, možda i presudna. Osijek treba drskost, odlučnost, ambiciznost jer su te osobine u skladu s njegovim ugledom. S tim je u proteklim sezonama znalo biti problema.

- Mene trenutačno upravo vesele te stvari. Kod momčadi vidim ozbiljnost, ambicioznost i predanost zadatcima koje dobije. Svaki igrač koji odjene naš dres mora biti svjestan boje kakvog kluba brani. Osijek ima golemu tradiciju i ugled u našem nogometu i igrači to trebaju respektirati i tako se postaviti i ponašati na terenu - smatra Besek.

Ovo ljeto sigurno pripada među najprometnije u povijesti NK-a Osijek. Nakon završetka prošle sezone otišlo je 15-ak igrača, a isto toliko je stiglo novih lica. Puno je to promjena u kratkom razdoblju, što baš nije idealno za balans momčadi.

- Svi igrači koji su došli imaju kvalitete koje u ovom trenutku mogu pomoći Osijeku. Riječ je uglavnom o iskusnim igračima koji su u najboljim igračkim godinama. Upravo smo takav profil tražili jer on će rasteretiti i pomoći razvoju naše mladosti. Šteta je samo što su ti igrači kratko s nama pa će trebati malo vremena da se stvari poslože na željeni način.

Inače, kada smo već kod novih igrača, osječkom prvoligašu ostao je samo još jedan prioritet kada je u pitanju pojačavanje momčadi.

- Sada imamo gotovo sve što smo željeli, ostalo nam je pronaći još jednog klasnog napadača koji će rasteretiti Peroševića. Takav bi nam igrač dao dimenziju više i stabilnost s kojom bismo mirnije kročili u novu sezonu - zaključio je Dražen Besek, trener nogometaša Osijeka.

Dalibor KELER

SPOJ

MOMČAD OSIJEKA U SLJEDEĆOJ SEZONI TREBALA BI BITI SPOJ ISKUSTVA I MLADOSTI

STANČESKI NOVA AKVIZICIJA

Iskusni veznjak Perica Stančeski (31) trebao bi biti nova akvizicija osječkog prvoligaša. Riječ je o Makedoncu (ima jedan nastup za makedonsku reprezentaciju) rođenom u Beogradu koji je u karijeri igrao u beogradskim klubovima Partizanu, Radu i Čukaričkom, zatim u banjalučkom Borcu, pa u sarajevskom Željezničaru, Zvijezdi iz Gračaca, a posljednja mu je postaja bila u Kirgistanu. Stančeski u Gradski vrt stigao na preporuku nekadašnjeg igrača bijelo-plavih Mate Neretljaka.(D.Kl.)

Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

OSMINA FINALA KUGAČKOG KUPA HRVATSKE

Ženski slavonski dvojac bez naklonosti kuglica

Najčitanije iz rubrike