Sport
MALONOGOMETNI TURNIR „TENJA 2015. UZ OSJEČKO“

Počela nokaut-faza, “Skriptašima” u dvije utakmice gol-razlika 15:3
Objavljeno 5. srpnja, 2015.

Završen je prvi dio natjecanja po skupinama na malonogometnom turniru „Tenja 2015. uz Osječko“ te je u nedjelju krenula nokaut-faza. Danas će se igrati polufinala u mlađim uzrastima (početnici i pioniri), četvrtfinala veterana te preostali susreti osmine finala seniora.

U posljednjim susretima po skupinama kod veterana je najuzbudljivije bilo u skupini A, gdje su na kraju tri momčadi završile s po šest bodova. U izravnom dvoboju CB Pinocchio je s 4:1 svladao do tada neporaženu AB Skriptu, koja se tako i oprostila od turnira jer je na kraju zauzela treće mjesto. S prvog je u četvrtfinale iz ove skupine otišao NK Slavonac. Skupinu C osvojio je Auto Kelava d.o.o. svladavši s 4:0 Staru Mošu Šolman i prijatelje, koja je također prošla dalje. Još ranije je mjesto među najboljih osam sastava osigurala CB Samba pizzeria Milić, koja je prvo mjesto skupine D potvrdila uvjerljivim slavljem protiv CB Loco. U seniorskoj konkurenciji s dvije pobjede, protiv CB Sambe i Pekare Agita, osminu finala izborila je Saponia, i to kao drugoplasirana u skupini D. Prvo mjesto te skupine suvereno je osvojio Auto Brko, zaokruživši maksimalan učinak u prvoj fazi s pobjedama protiv Kroko tradea i CB Cool. Pobjednik skupine A je Mursa V.B.K., koja je „peticom“ svladala Pekaru Biopan, nadmašivši tako zbog bolje razlike pogodaka CB Porto, kojemu 7:1 pobjeda protiv Pekare Tenje nije bila dovoljna da se popne s drugog mjesta. Razlika pogodaka odlučivala je i o pobjedniku skupine B, a to je Skripta Tisak, koja je u zadnja dva nastupa upisala dvije pobjede s ukupnih 15:3. „Skriptaši“ su tako u osminu finala ušli kao prvoplasirani sastav, ispred HRFUTSAL.coma, koji je bio drugi. U skupini C prvo je mjesto osvojio D.G.O., čije je opuštanje u posljednjem kolu iskoristio sastav Transporti Beta te se s visokih 6:1 s trećeg mjesta probio u sljedeću fazu natjecanja. O posljednjem, četvrtom mjestu koje je vodilo u drugi krug u toj je skupini odlučivao ogled Lovačkog roga i Primere Lloret, a uspješniji su bili „lovci“ s 3:0. G. Roguljić

Rezultati

Početnici: NK Olimpija – MNK Tenja 4:0, NK Olimpija – NK Vitez 5:2; pioniri: NŠ Slavonac – NK Olimpija 2 1:3, Ginko Tenja – NK Olimpija 1 1:5.

Veterani: AB Skripta – CB Pinocchio 1:4, Auto Kelava d.o.o. – Stara Moša Šolman i prijatelji 4:0, CB Loco – CB Samba pizzeria Milić 2:7.

Seniori: CB Samba – Saponia 0:2, Pekara Biopan – Mursa V.B.K. 0:5, D.G.O. – Transporti Beta 1:6, Lovački rog – Primera Lloret 3:0, Skripta Tisak – Osječko pivo 8:1, Kroko trade – Auto Brko 1:2, Skripta Tisak – Matrix club 7:2, HRFUTSAL.com – Osječko pivo 3:0, CB Cool – Auto Brko 0:3, Pekara Tenja – CB Porto 1:7, Saponia – Pekara Agita 3:1.

Današnji raspored

18.00: ŽNK Osijek – NK Mladost (početnici, polufinale), 18.30: Olimpija 1 – MNK Tenja (pioniri, polufinale), 19.00: Auto Kelava d.o.o. – CB Pinocchio, 19.40: NK Slavonac – CB Brocat (veterani, četvrtfinale), 20.20: HRFUTSAL.com – Kroko trade, 21.00: Downtown club – Celtic pub, 21.40: Pekara Biopan – Auto Brko, 22.30: CB Cool – Skripta Tisak (seniori, osmina finala).

Najčitanije iz rubrike