Sport
ANDREJ KOROSTELJEV BEZ FINALA NA UNIVERZIJADI

Nova prigoda za vlastiti element
bit će u Gradskom vrtu
Objavljeno 5. srpnja, 2015.
Osječki gimnastičar je ostao daleko od finala zbog pada

Na gimnastičkom natjecanju Univerzijade u južnokorejskom Gwangjuu Hrvatska neće imati predstavnika u finalu. Najviše nade polagalo se u Osječanina Andreja Korosteljeva, koji je nakon pada iz dvostrukog salta naprijed zauzeo 63. mjesto među 91 parteraša. Ni ostali hrvatski predstavnici nisu bili uspješniji: na konju s hvataljkama Matija Baron završio je 36. (12,950), Kristijan Vugrinski 46. (12,650), a Leonardo Kušan 62. (11,850). U nedjelju je u kvalifikacijama na preči nastupio Anton Kovačević, koji je pao na završnom saskoku. Korosteljev je bio pod posebnom pozornosti jer je uoči kvalifikacija prijavio novi element, koji bi, ako ga izvede, trebao dobiti njegovo ime. I prije odluke tehničke komisije FIG-a Andrejov trener Saša Solar bio je skeptičan:

- Prerano se zgrčio tijekom rotacije na mjestu gdje je trebao ostati pružen, ali ga je doskočio nekako na noge pa se dodatno vijećalo. Jučer sam razgovarao sa Stevom Butcherom, predsjednikom komisije, koji mi je prenio odluku. Rečeno nam je da je element koji smo prijavili jamačno novi u svijetu gimnastike. Analizirali su ga na glavnom treningu, gdje ga je Andrej napravio, ali ga nije korektno napravio na natjecanju, pa još nije dobio ime korosteljev.

Sljedeća prigoda bit će Osijek Grand prix, u rujnu u Gradskom vrtu, što bi mogla biti lijepa priča. Andrej bi, naime, vlastiti element mogao dobiti u svom rodnom gradu. No postoji li mogućnost da ga do tada netko “ukrade” i napravi na službenom natjecanju prije mladog Osječanina?

- Postavio sam Butcheru i to pitanje jer, iskreno, ne znam sve propozicije, ne prijavljuje se novi element svaki dan. Rekao mi je kako se ne trebamo ništa brinuti. Mi smo prvi na listi čekanja, a potvrdio je da smo ga mi “patentirali” i da samo nastavimo raditi i trenirati te kako je, ako ga korektno izvede u Osijeku, gdje će, usput, biti i šef sudaca s Univerzijade, uvjeren da će do tada biti sve korektno odrađeno. Inače, gledao sam sljedeća natjecanja do Osijeka: Panameričko prvenstvo je za tjedan dana, Azijske igre za mjesec dana. Vjerujte, nitko do tada ne stigne utrenirati bilo koji element i ubaciti ga u vježbu - završio je raport iz Južne Koreje Saša Solar. K.Lacković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike