Regija
UDRUGA UMIROVLJENIKA

Na orahovački plesnjak
dolazi cijela regija
Objavljeno 5. srpnja, 2015.

ORAHOVICA - Prošlo je punih pet godina otkako je Udruga umirovljenika Orahovica organizirala prvi plesnjak u orahovačkom hotelu Ružica grad. U međuvremenu je taj plesnjak postao prepoznatljiv u cijeloj regiji, na njega dolaze plesni parovi iz Đurđenovca, Našica, Čačinaca, Feričanaca, Orahovice i drugih mjesta.

- Kada smo krenuli s ovom pričom, želja nam je bila da članove naše udruge svakog posljednjeg utorka u mjesecu razonodimo jednom malom zabavom i da, kao nekad, uz stare hitove zajedno zaplešu. Međutim, brzo se pročulo za našu zabavu, na koju su počeli dolaziti i mladi ljudi te naši prijatelji iz drugih gradova i mjesta. Tada smo odlučili kako će plesnjak biti otvoren za sve, bez ikakve naknade. Danas je ova naša zabava prepoznatljiva i tražena, što nam je posebno drago – kaže predsjednica Udruge umirovljenika Orahovica Evica Buljan.

Svih pet godina na plesnjaku nazočne zabavlja sjajni orahovački glazbenik Matija Rister.

- Prelijepo je vidjeti ljude da uživaju u svakom trenutku ove zabave. Evo, pet punih godina redovito sviram i mogu reći da je poseban osjećaj doći ovamo – rekao je Rister.

Najstariji par koji nije propustio ni jedan utorak jesu Orahovčani Katica i Stjepan Trošić, koji su nedavno napunili 60 godina braka.

- Ovo nas vraća u mladost. Jedva čekamo taj utorak da dođemo ovamo i malo se opustimo. Iako smo oboje bolesni i već nam je malo teže kretati se, ples ne propuštamo, to nas drži. Dolazit ćemo dok god budemo mogli i hvala Udruzi umirovljenika što je pokrenula sadržaj kakvog se sjećamo iz mladosti – komentirala je simpatična baka Katica Trošić u kratkoj stanci između plesova, kako kaže, “sa svojim dedom”.

Dvorana hotela “Ružica grad” svakog posljednjeg utorka u mjesecu gotovo je pretijesna za sve koji dođu, plešu se i pjevaju i stari i novi hitovi, kola, polke i valceri, pa iako vrijeme neumoljivo prolazi i počesto donosi razne nedaće, lakše ih je podnositi u društvu, uz glazbu i osmijeh. V. Grgurić

Najčitanije iz rubrike