Regija
NAKON OSTAVKE PREDSJEDNIKA BELOMANASTIRSKOG GO HDZ-A

Anušić: Izgubio je povjerenje dijela članova
Bubalović: Imao sam potporu većine
Objavljeno 5. srpnja, 2015.

BELI MANASTIR - Izjava sada već bivšeg predsjednika belomanastirskog GO HDZ-a, dr. Davorina Bubalovića, u kojoj tvrdi da je ostavku podnio zbog neprimjerenog pritiska predsjednika ŽO HDZ-a Ivana Anušića i njegova pomagača Josipa Kompanovića, kojima je svesrdno pomogao član GO HDZ-a Marijan Peran, nije “sjela” članovima ŽO HDZ-a i njegovom predsjedniku Anušiću.

“Nužno je naglasiti kako je ovakvoj situaciji prethodila ostavka osam članova GO-a Beli Manastir, među kojima potpredsjednika i tajnika”, stoji u Anušićevu priopćenju, gdje se navodi i kako su pisane ostavke podnijeli 30. lipnja, nezadovoljni dosadašnjim radom GO HDZ-a Beli Manastir. “Time je dr. Bubalović izgubio povjerenje dijela članova GO-a, zbog čega je i podnio neopozivu ostavku”, tvrdi Anušić. Smatra neprimjerenim nekoga nazivati “lutkom na koncu” budući da je Peran dugogodišnji član HDZ-a i GO-a (u dva saziva). Pojašnjavajući, pak, Kompanovićevu poziciju, ističe kako se on ne namjerava ponovno politički aktivirati.

- HDZ ima za cilj osnažiti te pomladiti stranku na terenu kako bi se izgradila još jača stranačka organizacija koja će HDZ vratiti na respektabilno mjesto na političkoj sceni Osječko-baranjske županije - kaže, napominjući kako će ŽO HDZ-a u idućih sedam dana imenovati povjerenstvo i novog povjerenika za Beli Manastir. Povjerenstvo će pak imati obvezu u što kraćem roku izabrati novo vodstvo radi kampanje za parlamentarne izbore.

No čini se kako ova priča ipak nije završena. Dr. Bubalović, naime, otvoreno tvrdi kako je imao potporu većine članstva te argumentira to činjenicom da GO ima 25 članova (kao odgovor na ostavke osmero “nezadovoljnih”). U prilog njegovim tvrdnjama idu i kuloarske priče o tome da ima još onih koji dijele njegove stavove o stranačkom vodstvu.

No, nastavlja, GO HDZ-a mora “disati kao jedan”, a on ne želi raditi u sredini gdje postoje potkopavanja, posebice kada se kreće u predizbornu kampanju.

- Neka stranku u gradu onda vode oni koji je potkopavaju - kaže, napominjući da sigurno neće prijeći u neku drugu stranku, da ne želi povući ni jedan prenagljeni potez te da razmišlja o daljnjim aktivostima vezanima uz njegov rad u Gradskom vijeću.

- Ovo je moje zadnje obraćanje javnosti jer se radi o smiješnim ljudima u teškim vremenima - naglašava dr. Bubalović. I.Getto

Telefonski pozivi

Zasebnim se priopćenjem oglasio i Josip Kompanović. Kaže kako je laž da je provodio pritisak na Bubalovića. Dapače, tvrdi da se ne sjeća kada su njih dvojica posljednji put uopće razgovarala. Bubalovića, zbog njegove izjave, naziva drskim i bezobraznim te zaključuje kako je ozbiljan stres u HDZ-u izazvao samo odlazak dr. Franje Tuđmana i nikoga drugog. Dr. Bubalović, pak, odgovara pitanjem: Je li puka slučajnost što su članovi belomanastirskog GO HDZ-a telefonski pozivani od Anušića, Komanovića i Perana - s istim ciljem?

Možda ste propustili...

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

NA TRGU U SREDIŠTU NAŠICA

Škola je predstavila strukovna zanimanja

Najčitanije iz rubrike