Kultura
UGLEDNI MEĐUNARODNI KAZALIŠNI FESTIVAL U AVIGNONU

Gavranova drama “Sve o ženama”
Objavljeno 6. srpnja, 2015.

ZAGREB - Predstava Mire Gavrana “Sve o ženama” koja je prošle godine u lipnju premijerno izvedena u Parizu sa zamjetnim uspjehom kod publike i kritike, u produkciji Compagnie du soir u Le funambule theatre Montmartre, ovoga ljeta će zaigrati na glasovitom međunarodnom kazališnom festivalu Off Avignon, od 4. do 26. Srpnja.

Tekst su na francuski prevele Anica Falamic-Brochoire i Tsolinee Vacher. Redatelj je Etienne Chevrel, dok u glavnim ulogama nastupaju Fanny Honore, Friedrique Renda i Tsolinee Vacher.

Gavranova je drama smještena u današnji Zagreb i u njoj tri glumice igraju svaka po pet različitih uloga u pet priča prožetih snažnim emocijama i humorom, pružajući gledateljima uvid u intimni život današnjih žena. Ta je Gavranova drama imala do sada 40 premijera po čitavom svijetu, počev od Zagreba, Sarajeva, Mostara i Ljubljane, pa sve do New Yorka, Mumbaia, Buenos Airesa, Rio de Janeira, Krakova, Bratislave, Trnave, Praga, Rige, Varšave, Bukurešta, Augsburga, Novosibirska... a prevedena je na 15 jezika. (N.Vek.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

2

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

3

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas