Crna kronika
NESLAVNI “REKORDER” IZ SEMELJACA ZA 56-GODIŠNJAKA PROMETNA PRAVILA NE VRIJEDE

Ima 1124 kazne, a vozački ispit nije nikada polagao!
Objavljeno 5. srpnja, 2015.
Drugi “rekorder” je mladić iz Baranje koji je prikupio 327 kazni

OSIJEK - Čak 1124 puta policija je zaustavila u prometu 56-godišnjaka iz Semeljaca. On vozi automobil, iako nikada nije polagao vozački ispit. Najveći dio kazni, uz vožnju bez dozvole, odnosi mu se i na neregistrirano vozilo. Unatoč kaznama, on prekršaje čini i dalje.

Odmah na drugom mjestu u Osječko-baranjskoj županiji neslavni je rekorder 26-godišnjak s područja Baranje koji je do sada prikupio 327 prometnih prekršaja, od čega su se 43 odnosila na vožnju pod utjecajem alkohola, i to većinom na biciklu. S obzirom na njegovu životnu dob, ako tako nastavi, vrlo brzo će sustići Semeljčanina.

Statistika je neumoljiva, a kaže da su u prvih pet mjeseci, samo u Osječko-baranjskoj županiji, sudionici u prometu napravili čak 36.358 prometnih prekršaja. U istom razdoblju prošle godine evidentirana su tek dva prekršaja manje.

- U prvih pet mjeseci ove godine evidentirano je 11.677 prekršaja nepropisne brzine, 4629 na korištenja sigurnosnog pojasa, 2692 nepoštovanja prometnog znaka i ovlaštene osobe, dok se 2367 prekršaja odnosilo na tehnički nepregledano vozilo - doznajemo od Vesne Žnidarić Bolarić iz PU osječko-baranjske.

Kako dalje doznajemo iz policije, 2019 vozača koristilo je mobitele za vrijeme vožnje, 1929 nepropisno se parkiralo ili zaustavilo, dok je 1918 vozilo pod utjecajem alkohola. Uz to, 1055 prekršaja napravili su pješaci, 433 vozača nisu imala registrirano i tehnički pregledano vozilo, bez vozačkog ispita bilo ih je 199, dok se 7340 vodi pod - ostali prekršaji.

Iz osječko-baranjske policije nisu mogli istaknuti posebno mjesto u Županiji gdje se najčešće evidentiraju prekršaji u prometu jer, kako kažu: “Prekršaji se evidentiraju u svim mjestima i ulicama u našoj županiji, odnosno na području PU osječko-baranjske.”

Sandra LACIĆ
PROBLEM SA SLUŠALICAMA

Iz PU osječko-baranjske ističu da se u posljednje vrijeme pojavio problem u kojem pješaci i biciklisti koriste slušalice dok se kreću u prometu. Problem je u tome što ne čuju ništa oko sebe, pa ne mogu ni pravovremeno reagirati u eventualnoj rizičnoj situaciji. Problem su i biciklisti koji još nemaju svjetla na biciklima, voze cestom umjesto biciklističkom stazom, voze pijani ili nemaju reflektirajući prsluk.

Možda ste propustili...

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

Najčitanije iz rubrike