Novosti
SLIJEDI ODLUKA O ISTRAŽNOM ZATVORU

Mamići stigli u Hrvatsku
Objavljeno 4. srpnja, 2015.

ZAGREB - Braća Mamić danas su se ipak u pratnji odvjetnika vratili u Hrvatsku i privedeni su na obavijesni razgovor, no USKOK je privremeno povukao zahtjev za istražnim zatvorom. No tamo će neko vrijeme sigurno provesti druga dvojica osumnjičenih - Damir Vrbanović iz HNS-a i porezni inspektor Milan Pernar.

"Obećavam da neće do promjene plana. Ja moram slušati odvjetnika, moramo štititi interese Dinama, da Zoran bude s igračima i trenira kako je zamišljeno do nedjelje, a onda od ponedjeljka što nam svima Bog da, jer mi ćemo u nedjelju navečer biti u našoj Hrvatskoj", rekao je Mamić.

Ovako je jučer govorio Zdravko Mamić, no planovi su se ipak promijenili, pa je zajedno s bratom i u pratnji odvjetnika danas poslijepodne došao na prijelaz Goričan gdje ih je privela policija. Zbog novih okolnosti tužiteljstvo je privremeno povuklo zahtjev za istražnim zatvorom braće Mamić.

"Mora se provesti njihovo ispitivanje od strane USKOK-a. Mi od strane suda ne možemo konkretno reći kada će to ispitivanje trebalo ići. Tu je prvenstveno stvar USKOK-a hoće li ona nakon ispitivanja Zorana i Zdravska Mamića ići s prijedlogom prema sudu. Ukoliko i budu išli, s obzirom na zakonske rokove, možemo predvidjeti da bi to eventualno bilo sutra," rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić.

Županijski sud donio je danas odluku da se zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istražni zatvor smjesti izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović, a tamo se već nalazi poreznik Milan Pernar. Ovu četvorku tereti se da su Dinamo oštetili za gotovo 118 milijuna, a proračun za više od 12 milijuna kuna.


"Sutkinja je nakon provedenog ročišta prihvatila prijedlog USKOK-a i odredila istražni zatvor u trajanju od mjesec dana u odnosu na Damira Vrbanovića. Dakle, pritvorska osnova se temelji na činjenici da postoji opasnost od utjetcaja na svjedoke i u konkretnom slučaju sutkinja je prihvatila prijedlog u odnosu na 22 svjedoka," kaže Devčić.

Ovu četvorku tereti se da su Dinamo oštetili za gotovo 118 milijuna, a proračun za više od 12 milijuna kuna.

Iz Dinama su se oglasili priopćenjem u kojem daju podršku braći Mamić.

"Želimo naglasiti kako cijela momčad, stručni stožer, nogometna škola i svi zaposlenici čvrsto stoje iza našeg izvršnog predsjednika Zdravka Mamića te glavnog trenera Zorana Mamića i potpuno smo uvjereni kako će dokazati svoju nevinost."Pošto je Dinamo dobijao novac od grada Zagreba, za mišljenje o malverzacijama pitalo se i gradonačelnika Bandića koji je također proveo nekoliko mjeseci u Remetincu zbog drugih slučajeva.

"Ne znam ja ništa o izvlačenju novca iz Dinama, to ćete morati pitati druge institucije. Vi nešto znate o tome? Nemojte ni mene pitati, ja znam još manje, ali možete me pitati. Moj odgovor ćete dobiti. Ja ne znam da su izvlačili novac iz Dinama, a još manje gradski. Ako su izvlačili svatko će odgovarati," rekao je Bandić. MS

Možda ste propustili...

INOVACIJSKO NATJECANJE ZA PRIMJENU UMJETNE INTELIGENCIJA U ZDRAVSTVU I MEDICINI

Pobjednik MediBoost