Sport
WIMBLEDON

Čilića i Isnera prekinuo mrak
Objavljeno 3. srpnja, 2015.

Marin Čilić i John Isner dramu 3. kola na travi All England Cluba nastavljaju u subotu. Nakon četiri sata i 16 minuta igre susret je prekinut u petom setu kod rezultata 10:10 zbog mraka i nastavak slijedi. 

Program na ostalim wimbledonskim terenima odavno je završio, a hrvatski tenisač i američki div još su igrali peti set. No nisu ga završili, jer mrak nad Londonom je prekinuo dramu i odgodio pitanje pobjednika.

Nakon 2:2 u setovima, 7:6 (4), 6:7 (6), 6:4, 6:7 (4), Čilić je sjajno otvorio odlučujuću dionicu. Poveo je 3:0, no prednost nije dugo zadržao. Kod 5:4 ponovno je imao sve na svojoj strani, sjajanu šansu za završiti meč, ali je propustio meč loptu i drama je nastavljena. U nastavku obojica su dobila svoje servise i tako do 10:10, a onda su organizatori odlučili spustiti zavjesnu i na teren broj 1, jer više se nije vidjelo. Čilić i Isner su napustili teren, sve je izjednačeno, a natavak trilera slijedi u subotu.

Isneru na londonskoj travi nije dovoljan jedan dan da završi meč, naime, nije prvi puta “otjeran” s wimbledonske trave zbog mraka. Još se pamti njegov legendarni meč iz 2010. godine kada su on i Francuz Mahut peti set igrali tri dana, a završio je nevjerojatnim rezultatom od 70:68. Valjda se povjest neće ponoviti, ovoga puta prekid je bio kod 10:10, Čilić i Isner sutra kreću u novu avanturu u kojoj će napokon pokušat završiti meč.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike