Sport
FINALE 44. IZDANJA COPA AMERICE

Čileu prvi ili Argentini 15.?
Objavljeno 4. srpnja, 2015.

Na Estadio Nacional Julio Martínez Prádanos u Santiago de Chileu u subotu (22 sata) u finalu 44. izdanja Copa Americe igrat će domaćin Čile i Argentina. Na objema je reprezentacijama veliki pritisak prekida posta. Čile nikada još nije osvojio trofej, dok “gaučosi” na svoj 15. trofej najbolje južnoameričke reprezentacije čekaju već 22 godine.

Čile je do svog petog finala Copa Americe, prvog nakon 1987. godine, stigao bez krivog koraka, ali i uz dosta kontroverzi zbog sudačkog “poguranca”. U skupini je domaćin prošao Ekvador (2:0), Meksiko (3:3) i Boliviju (5:0), a potom u četvrtfinalu Urugvaj (1:0) te u polufinalu Peru (2:1). Oba su ova posljednja dvoboja imala težak pečat sudačkih pogrešaka na štetu Čileovih suparnika, a upravo zbog glume i provokacije u susretu s Urugvajem domaćini će biti bez kažnjenog Jare. Vratar Čilea Claudio Bravo vjeruje kako on i suigrači mogu ući u povijest, ali ističe da se ne smiju koncentrirati samo kako zaustaviti Lionela Messija.

- Naš je fokus kako kao momčad kontrolirati Messija i ostale klasne igrače. Mascherano je vrlo važan igrač, “srce” njihove momčadi, no njihova se igra ne bazira samo preko njega ili Messija. Nikada se nismo bojali suparnika. Poštujemo sve, no spremni smo i znamo kako moramo igrati - poručio je Bravo.

Argentina je u prilici dostići rekordera Urugvaj s 15 naslova, no isto je tako reprezentacija koja je najviše od svih završavala kao druga (12). Može li Messi prekinuti 22-godišnji post te povesti svoju momčad do trofeja doznat ćemo u subotu kasno uvečer, kao i to je li sjajni Argentinac za sam finale čekao da “eksplodira” i pogodcima. Do sada je, naime, zabio jedan, iz penala, no asistencijama je “hranio” suigrače. I Argentina je do finala stigla bez poraza, u skupini preko Paragvaja (2:2), Urugvaja (1:0) i Jamajke (1:0), a u nokaut-fazi je prošla Kolumbiju (5:4 nakon jedanaesteraca, 0:0) i Paragvaj (6:1).

- Čile je jedna od najboljih momčadi prvenstva i bit će ovo dobar finale - poručio je Aguero, dok je Di Maria dodao kako su ulaskom u finale ušli u povijest, a sada žele postati i legende. G. Roguljić

Možda ste propustili...

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

Najčitanije iz rubrike