Crna kronika
PLANTAŽA OKRUŽENA MINAMA

Diler marihuanu uzgajao usred minskog polja!
Objavljeno 4. srpnja, 2015.
Pirotehničari HCR-a razminirali su teren do plantaže marihuane

OSIJEK - Više od 150 stabljika marihuane, nekoliko uzgajališta, stotinu grama sušene marihuane, različita vrsta oružja te više komada streljiva i eksploziva pronašla je policija na području Valpovštine.

Sve navedeno oduzeto je trima osobama u dobi od 20, 26 i 48 godina, a dio droge pronađen je na lijevoj (baranjskoj) obali Drave, u minskom polju na zemljištu prekoputa vikend-naselja Nehaj kod Petrijevaca. Da bi sigurno došli do tog nasada, policajcima su pomogli pirotehničari Hrvatskog centra za razminiranje. Kada su pirotehničari odradili svoj posao, u minskom polju je pronađeno više desetaka stabljika marihuane te oprema za održavanje biljaka.

- Marihuanu je ondje posadio i radi daljnje prodaje uzgajao 20-godišnjak. On je u proljeće 2014. godine prodao 26-godišnjaku oružje, u zamjenu za više desetaka grama marihuane. Kod njega je pronađeno više od 20 grama marihuane. Potom je u rujnu prošle godine 26-godišnjak kupio oružje od 48-godišnjaka - doznajemo od Vesne Žnidarić Bolarić iz PU osječko-baranjske. Tijekom istrage policija je otkrila i da je 20-godišnji naoružani diler opljačkao benzinsku postaju u Belišću, kada je, uz prijetnju vatrenim oružjem, od djelatnika ukrao novac i nekoliko šteka cigareta.

Istraga je počela između 17. i 19. lipnja, kada su policajci pretražili domove i druge prostorije nekoliko osoba na području Belišća. Pronašli su sef, PVC vrećice s marihuanom, digitalne vage, više desetaka zasađenih biljaka marihuane, nekoliko desetaka tisuća kuna, nekoliko pušaka, pištolje, razno puščano i pištoljsko streljivo, ručne bombe, razne vrste eksploziva, improvizirana tzv. klijališta sa stabljikama marihuane te raznu opremu za improvizirani uzgoj marihuane.

Podnesene su kaznene prijave protiv trojke, s tim što je 48-godišnjak prijavljen zbog oružja, 20-godišnjak i 26-godišnjak zbog oružja i droge, a 20-godišnjak i zbog pljačke.

Sandra LACIĆ
JOŠ desetORICA U LIPNJU PRIJAVLJENA ZBOG DROGE

Policija je u lipnju zbog droge prijavila još deset osoba. U Osijeku su uhvaćena trojica. U autu 21-godišnjaka zaustavljenog u Svačićevoj ulici pronađena je kutijica s fragmentima marihuane. U vozilu 26-godišnjaka koji je zaustavljen u Drinskoj ulici pronađene su vrećice s gramom amfetaimina, nekoliko listova marihuane te vrećice s hašišem. U voćnjaku u Retfali 47-godišnjak je zasadio desetke stabljika indijske konoplje. Na našičkom su području 18-godišnjak i 19-godišnjak zasadili nekoliko stabljika marihuane, a u autu zaustavljenom u Donjem Miholjcu kod 24-godišnjaka pronađena je kutija s nekoliko granula hašiša. Prijavljene su još tri osobe.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike